03.02.22

ПАМ’ЯТІ АНТОНА ДУБІШИНА

 «Як би не було тяжко, потрібно йти вперед, незважаючи ні на що». Це слова відомого українського поета, волонтера, мотиватора, громадського діяча Антона Дубішина, якого на жаль вже немає із нами. 

У Антона було генетичне порушення – спінальна аміотрофія ранньої дитячої форми. Хвороба почала розвиватися, коли хлопцю було дев’ять місяців. Його тіло фактично застигло в одній позі, а поворушити хлопець міг лише шиєю і пальцями рук.

Та не зважаючи на це Антон залишив незабутній слід на цій землі. Він був активною людиною. А ще не міг зміритися із несправедливістю. 

Війна на Донбасі болем відгукувалась у душі хлопця. Він не бажав залишатись осторонь цих буремних подій і робив все, що міг для того, щоб покращити нелегку долю українських воїнів. Через соціальні мережі він познайомився із волонтеркою і почав разом із мамою допомагати пораненим у шпиталях.

 Ініціативи Антона підтримували його друзі із громадської організації «Особлива команда».  Хлопці і дівчата з інвалідністю почали співати, танцювати, читати реп для воїнів у шпиталі.

Назвали їх «Особливі для особливих».

«Вони особливі, бо втратили здоров’я, захищаючи наше життя та спокій на фронті, а ми особливі через свої обмеження», — розповідав Антон в матеріалі газети «Українська правда».

Розповідаючи про свою громадську організацію журналістам газети «Факти», Антон зазначив: «У моїй організації «Особлива команда» є хлопці, які пересуваються в інвалідних візках, на милицях, з ходунками, а також незрячі, але це не заважає нам бути активними, наприклад, відвідувати… нічний клуб. Через «Фейсбук» я познайомився з арт-директором одного з пристойних нічних клубів Києва і домовився про те, щоб наша «Особлива команда» час від часу приходила безкоштовно в гості до цього закладу. Для нас там накривають столи, готують подарунки. Дивимося у нічному клубі театральні вистави та концерти — вже були на виступах Гаріка Кричевського та Євгена Литвинковича. Коли о десятій годині вечора починає працювати танцпол, їдемо». Під час іншого інтерв’ю Антон зазначав: «"Ми багато де побували: на Лютізькому плацдармі в Музеї визволення Києва, на козиній фермі "Зінка", в музеї "Київська Русь", в храмі Пантелеймона в Феофанії».

Також Антон відвідував з мотиваційними виступами тюрми, центри для реабілітації наркозалежних, організовував концерти, разом із мамою збирав допомогу для дитбудинків та інтернатів. 

У пам’яті рідних, друзів, однодумців і просто небайдужих людей Антон Дубішин назавжди зостанеться світлою,  незабутньою людиною, яка своїм прикладом запалював серця і надихав на здійснення своїх мрій і задумів, не зважаючи на труднощі і перешкоди. Він довів це своїм життям.   


Немає коментарів:

Дописати коментар