03.05.17

ЗВОРУШЛИВА ІСТОРІЯ ПРО М’ЯКУ ІГРАШКУ


У 1847 році у німецькому містечку Гінген народилася Маргарет Штайф. В дитинстві дівчинка перенесла поліомієліт, який у наслідку прикував її до інвалідного візка.

Але Маргарет була настілки життєрадісною, що  в неї завжди було багато друзів.

З раннього дитинства Маргарет Штайф захоплювалась пошиттям, і вже у 23 роки вона випустила одяг і речі для дому під власною маркою. У той час на Маргарет працюють декілька швачок, в вироби  Штайф користуються величезною популярністю.


То як же з’явились іграшки Штайф? Все просто. Одного разу Маргарет до свята подарувала всім друзям подушечки для голок у вигляді слоненят. Але діти почали грати слоненятами, як звичайними іграшками і їх радості не було краю. На фабриці Штайф почався новий період. Відтоді тут випускали іграшки, які дуже швидко покорили мільйони сердець в усьому світі. Маргарет разом із братом обирають найкращі тканини, пробують запровадити нові шви, шукають нешкідливі фарби і незабаром винаходять той самий плюш, який і сьогодні є самим популярним матеріалом для пошиття іграшок.

 Історія найпопулярнішої тварини почалася з Ріхарда Штайфа, племінника Маргарет. Він побачив в зоопарку ведмедя, який сидів на задніх лапах. Того ж вечора Ріхард намалював ескіз. Тож з’явився ведмедик, який міг ворушити лапами і головою, а його скляні очі поблискували. Ведмедик міг обійняти дитину. І до сьогодні ведмежа – найулюбленіша іграшка кожної дитини і саме її обирають у подарунок коханим.

Таке ведмежатко було незмінним супутником Теодора Рузвельта на виборах 1904 р. А у 1924 році Уолд Дісней зняв перший мультфільм про ведмедиків Тедді.  А Steiff випустила цілу колекцію ведмедиків Тедді.

Так дівчина-інвалід завдяки своїй надзвичайній енергії і любові до життя стала засновницею одного з найпопулярніших в світових брендів і забезпечила прибутком багато поколінь своєї родини. Справу Маргарет достойно продовжують її спадкоємці з роду   Штайф. Розроблені стандарти, а іграшки отримали особливу відмітку – кліпсу у вухо із логотипом Steiff.

В травні минулого року в Києві було відкрито брендовий бутік Steiff.

Немає коментарів:

Дописати коментар