04.05.11

Додаткові можливості Windows 7

Сучасний розвиток комп'ютерних технологій не перестає нас дивувати інноваційними відкриттями. Особливо приємно те, що розробники новітніх технологій намагаються врахувати і наші потреби. Операційна система windows 7 — яскравий приклад цьому. У цій версії доступні додаткові можливості, на які давно сподівалися люди з різними формами захворювання.

У новій операційній системі Windows 7 використовується важлива інновація - голосовий інтерфейс. Ця функція буде доступна і в інших версіях програмних продуктів Microsoft, зокрема - в майбутній версії офісного пакету Microsoft Office 2010. Розпізнавання мови дозволить застосувати в програах новий тип інтерфейсу - голосової, за допомогою якого можна керувати комп'ютером без клавіатури і миші.



Екранна лупа збільшує різні частини екрана. Це особливо важливо при перегляді об'єктів, які погано помітні, а також для полегшення перегляду всього екрана.
Існує три режими.

Режим "На весь екран". У повноекранному режимі збільшується весь екран. Після цього екранну лупу можна переміщати за допомогою миші.

Режим "Збільшення". У цьому режимі збільшується область навколо вказівника миші. При переміщенні миші збільшена область екрану переміщується разом з нею.

Режим "Закріплення". У режимі "Закріплення" збільшується частина екрану, і при цьому решта робочого столу залишається без змін. Потім можна вказати, яку область екрану слід збільшити.

Екранна клавіатура дозволяє вводити текст без використання звичайної клавіатури" кількома різними способами: у режимі клацання або затримки курсору, або в режимі перевірки. З допомогою технології Windows Touch і відповідного обладнання можна вводити текст, торкаючись до екрану комп'ютера. Ввід тексту заздалегідь прискорює процедуру: вкажіть перші декілька символів, а Windows завершить його за вас.

Відтепер функція розпізнавання мовлення Windows працює краще й охоплює більший обсяг програм. Таким чином, замість використання клавіатури, ви можете просто сказати комп’ютеру, що йому потрібно зробити. Створюйте повідомлення електронної пошти, промовивши ім’я одержувача, переглядайте веб-сторінки без клавіатури та диктуйте текст документів.

Екранна лупа призначена насамперед для користувачів зі слабким зором Вона здатна збільшувати важко розбірливий текст або малюнки. У режимі «на весь екран» збільшується весь робочий стіл, а в режимі лупи збільшенню підлягає окрема область. У вікні екранної лупи можна натискати кнопки та вводити текст як завжди..

Екранний диктор і візуальні оповіщання.

Windows 7 може читати текст на екрані вголос і описувати деякі події (наприклад, повідомлення про помилки), що дає змогу користуватися комп’ютером без дисплея. Ввімкнувши функцію звукового опису, ви чуєте опис того, що відбувається у відтворюваному відео. Windows також може замінити системні звуки візуальними сигналами, наприклад мерехтінням екрана. Таким чином користувач може помітити системні події навіть тоді, коли їх не чути.

Немає коментарів:

Дописати коментар