22.05.18

ХОДА ЗА ЖИТТЯ



20 травня у Вінниці відбулася хода «На захист життя та сім’ї». Захід був організований ГО «Час і Життя» за підтримки ГО «Батьківське серце» та ВГО «Campus Ukraine», Ради Церков та релігійних організацій і Ради національно-культурних товариств Вінниччини. Хода проводилась в рамках Всеукраїнської акції «Щаслива родина – міцна Україна!». Організатори ходи «На захист життя та сім’ї» хочуть привернути увагу до проблем сім’ї та дітей в Україні.


Загалом в ході можна було побачити дуже різноманітних небайдужих людей: духовенство (яке очолювало марш), чиновників, було багато молоді і людей середнього віку. старших жінок і чоловіків, музикантів, які грали на духових інструментах та барабанах, зовсім маленьких людей на візочках та людей з інвалідністю. Було багато родин.

Вінничани не байдужі до традиційних сімейних цінностей. Своєю присутністю вони довели, що Україна плекає християнські погляди, що закон має захищати інтереси сім’ї, а діти мають право на маму й тата. Учасники відстоювали ідею, яка свідчить, що традиційна  родина – природна форма співіснування людей. Вона формувалась віками, ґрунтуючись на самій людській природі. Традиція та родинні цінності – стовпи, на яких стоїть цивілізоване людське суспільство.

Люди з інвалідністю долучились до ходи. Хто як міг. На інвалідних візках, за допомогою небайдужих людей. Адже вони, як ніхто інший знають ціну гідного життя людини  
Людині, а особливо дитині, що має проблеми зі здоров’ям, по-особливому необхідні любляче піклування матусі, а також вимоглива наполегливість і захист тата. Це два крила, що провадять людину у повноцінне життя, дають віру в себе і підтримують у невдачах. Замінити їх не зможе ніхто.

Саме ці роздуми спонукали мене прийняти учать у ході. Дуже вдячна Людмилі Ковальчук за допомогу.      

Немає коментарів:

Дописати коментар