27.06.22

ДОПОМОГА ЛЮДЯМ З ІНВАЛІДНІСТЮ У ВІННИЦІ

Вінницький центр реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк працює у посиленому форматі. Із перших днів війни тут надають допомогу вимушеним переселенцям, крім того продовжують опікуватися вінничанами, які перебувають на обліку Центру.


«Серед переселенців, які приїздять до Вінниці, є й люди з інвалідністю. У Вінницькому міському центрі реабілітації «Гармонія» вони можуть безкоштовно отримати інвалідний візок – спеціалісти допоможуть підібрати саме той, який є необхідним. Адже часто, тікаючи від війни, немає можливості взяти з собою візок. Можуть переселенці скористатись й послугою служби перевезення людей на візках, яку можна замовити за тел. 067-43-000-62», — каже заступниця міського голови Галина Якубович.

Директорка центру реабілітації «Гармонія» Олена Чорнобривенко розповіла, що на базі закладу працює волонтерський пункт, в якому люди з «гарячих точок» можуть отримати засоби гігієни, памперси та інвалідні візки.


«Гуманітарні вантажі надходять централізовано як з-за кордону, так і від наших волонтерів. Пункт працює без вихідних і ми нікому не відмовляємо у допомозі. Нещодавно інвалідний візок із Вінниці навіть доправили у Сєвєродонецьк», — зазначила Олена Чорнобривенко.


Також вона додала, що у центрі продовжують опікуватись вінничанами, які перебувають на обліку.


«Зараз ми, здебільшого, здійснюємо онлайн-супровід наших підопічних. Це і консультації психолога, і логопеда, і соціальних педагогів. За потреби для виконання лікувальної фізкультури та масажів наші фахівці виїжджають до своїх клієнтів додому», — зазначила Олена Чорнобривенко.


Нагадуємо, що при Вінницькому центрі реабілітація «Гармонія» діє служба перевезення людей на візках. Щодня її працівники доставляють людей до лікарень, місць проживання, вокзалів тощо.


Під час війни служба перевезення працює без вихідних. Замовити послугу можна за тел. 067-43-000-62.

Також, нагадаємо, що при Територіальному центрі соціального обслуговування діє пункт прокату засобів реабілітації. Тут можна взяти у користування ходунки, інвалідні візки тощо. Для цього потрібно мати довідку від лікаря, що саме такий засіб реабілітації необхідний людині. Цим пунктом можуть скористатись і переселенці, у такому випадку, вони повинні ще мати довідку ВПО. Детальну інформацію щодо пункту прокату можна дізнатися за тел: 67-05-97.


Немає коментарів:

Дописати коментар