11.12.23

КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗАХИСТУЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 

АВТОР ІРИНА КОЛОСОВА

Шановні друзі, 6 грудня у філії-бібліотеці імені Отамановського відбувся Круглий стіл, який організувала ГО «Соціальна Інклюзія» та бібліотека. Цей захід був присвячений Міжнародному дню захисту інвалідів, тема якого була: «Діяльність інвалідів під час війни».

На круглому столі були присутні такі громадські організації: Соціальна Інклюзія, Обрій, Утос, Промінь, Гармонія. Участь брали також й інші установи та заклади. Говорили про все, але основною темою обговорення було саме як тяжкохворі люди з інвалідністю допомагають ЗСУ та інвалідам війни, про те як всі наближають нашу перемогу.

Перед початком заходу, учасники круглого столу встали та хвилиною мовчання вшанували
памʼять загиблих захисників. Відкрила цей круглий стіл зам. директора бібліотеки Галина  Слотюк.  Вона розповідала про діяльність бібліотеки в умовах війни. Особливо хочу зазначити виступ видатного психолога Наталії Головко від ГО «Обрій». Вона  розповіла про навчання дітей з інвалідністю в складних умовах війни…Про захист прав та інтересів інвалідів під час дії воєнного стану розповів і Олексій Гончар — фаховий юрист, голова Союзу юристів України у Віннницьки області. На заході виступив і видатний історик Леонід Кучерук від ГО «Утос», його розповідь стосувалася сучасного світу незрячих людей. Крім того, реабілітолог Святослав Очеретний від центру комплексної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» розповів про сучасні методи лікування, які застосовує їхня установа.


За  допомогою спеціальної програми, ми мали чудову можливість почути виступ видатного поета, письменника, громадського діяча —  Юрія Прокопенка. Він розповідав про свої авторські книжки та про те, що виручені кошти від їх продажу він віддає на допомогу нашим ЗСУ. Юрій є членом ГО «Гармонія».

Завдяки цій програмі також виступила і Голова ГО «Соціальна інклюзія» — Олена Введенська. Вона розповіла про свою  діяльність та про діяльність самої ГО. На заході також мали змогу виступити самі члени громадської організації: Інга  Бабеня, яка проінформувала усіх про нову програму організації та незрівнянна  Ірина Колосова, яка розповіла про випуск календаря на Новий 2024 рік! Кошти від продажу календарів підуть на допомогу нашим захисникам в ЗСУ.

НА ЦЬОМУ І ЗАВЕРШИВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ ДО ДНЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗАХИСТУЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ


Немає коментарів:

Дописати коментар