29.02.24

ЦІКАВА ЗУСТРІЧ

 27 лютого Центр інформаційного обслуговування людей з інвалідністю, що діє на базі відділу абонементу  ВОУНБ ім. В. Отамановського, відвідала Наталя Скрипка  - консультантка у дослідженні IFES (Міжнародна фундація виборчих систем) щодо вивчення найкращих практик використання в Україні розумних пристосувань з метою забезпечення реалізації особами з порушенням здоров’я (у зв’язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров’я, віком) конституційних прав нарівні з іншими особами.

Голова правління ГО «Соціальна Інклюзія» Олена Введенська презентувала проєктну діяльність організації і поділася досвідом використання wed-ресурсів альтернативної комунікації. Вона зазначила: «Дуже актуальними для нашої організації є пошук і впровадження альтернативних засобів комунікації, а також застосунків та програмного забезпечення, що  можуть спростити та покращити щоденне життя людям із різними типами інвалідності. З допомогою спеціальних web-сайтів є можливість перетворювати текст в аудіо (набрати текст, згенерувати аудіо)».  Свій виступ Олена підготувала з допомогою сайту Team D-SD.

Працівниками Центру були продемонстровані сучасні прилади
збільшення тексту для людей із порушеннями зору -  портативний електронний збільшувач для користувачів   тим, кому важко читати дрібний шрифт, лупу  яка ідеально підходить для читання рядків тексту, ручний пристрій, який виводить зображення на екран телевізора для людей з гостротою зору від 0,005 %.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар