31.01.13

ДРУЖБА БЕЗ КОРДОНІВ



 BEST BUDDIES - Міжнародна неприбуткова організація, заснована Ентоні Кеннеді у 1989 році. Це одна з трьох міжнародних програм, заснованих родиною Президента США Джона Кеннеді – Корпус Миру США, Спеціальна олімпіада для дітей та молоді з інтелектуальною недостатністю, та власне «Бест Баддіз».


Це програма сьогодні має представництва у 51 країні світу, в тому числі в Росії та Польщі з країн-сусідів . Програма спрямована на підтримку молодих людей з інтелектуальною недостатністю шляхом залучення волонтерів, які б погоджувались на знайомство та встановлення товариських стосунків з дитиною чи молодою людиною з інтелектуальною недостатністю, щоб стати «Кращими приятелями». Таким чином вирішується проблема ізольованості таких людей, участь їх в різноманітних соціальних проектах, інтеграція у суспільство тощо.


У травні місяці 2012 року у м. Вінниці офіційно зареєстроване Всеукраїнське представництво Best Buddies Ukraine, яке отримало офіційну акредитацію, сертифікат за підписом Ентоні Кеннеді – онуки Джона Кеннеді. Програма розпочала свою активну діяльність.

 В Україні представництва до недавнього часу не було, тому, за підтримки волонтерів Корпусу Миру США, які працюють у різноманітних соціальних програмах у Вінниці, центральний офіс «Бест Баддіз» у США запропонував створити своє Всеукраїнське представництво у Вінниці.

Це пов’язане ще й з тим, що у м. Вінниці постійно проводяться акції за спорідненою програмою –Special Olympics для дітей та молоді з інтелектуальною недостатністю, в т.ч. останні 4 роки на Всеукраїнському рівні, за активної участі Корпусу Миру США.


Ведеться активна робота відповідно до операційного плану, який постійно контролюється головною організацією. Проводяться навчальні семінари по Skype для нових волонтерів, надається інша методична підтримка.

 У жовтні 2012 р. представництво програми відвідала Брук Швейцер – головний менеджер міжнародних програм, мета візиту – супервізія та методична допомога. Вона провела 4 методичні зустрічі та тренінг для волонтерів і учасників програми.


Сьогодні у Вінниці створене 12 пар Кращих приятелів.

Немає коментарів:

Дописати коментар