30.04.21

ВІКТОРІЯ БУЕНО

Людина, в якої є мрія, здатна на найнесподіваніші вчинки. Її веде жага перемоги. Методом спроб і поразок, вона набуває досвіду і в решті досягає бажаного результату. Прикладом цьому є Вікторія Буено – бразильська балерина, у якої обидві руки відсутні від народження.

Про те, що дитина народиться без рук, її мати дізналася ще під час вагітності. Та все одно із нетерпінням чекала народження доньки. Вірила: життя – це найцінніший дар, який дається людині. І позбавляти його не має права ніхто. 

Складно було Вікторії із подібною патологією.  Однолітки не розуміли її. Відсутність рук не рідко ставала причиною несприйняття і насмішок. Відрізнення від звичних уявлень про людину завжди викликають упередження і неправдиві здогадки. Однак, як поступати у цій ситуації вирішує сама людина.
Вікторія обрала активну життєву позицію. Ногами може робити буквально все: від чищення зубів до покупок в супермаркеті. Вона навіть робить ногами макіяж подругам Навчилась бути самостійною. Все те, що виконує звичайна людина, їй зараз доступно. 

Лікар, до якого Вікторія іноді зверталася за порадою, помітив її гнучкість, відчуття ритму і сильні ноги, і порекомендував хореографію. Танок завжди приваблював дівчину. Вікторія навчилася відбивати чечітку, вивчала класичний танець, але найбільше вона полюбила саме балет.

У балетному класі дівчина почувалася легко і невимушено. Вона відчувала музику, а її рухи дуже пластичні і граціозні. Вчителька порадила їй слідкувати за руками так, наче би вони у неї були. Дівчина настільки зосереджується на Асамблеї, піруетах та інших технічних завданнях, що її майстерність захоплює всю увагу глядача, а відсутність рук залишається якби поза поглядом.

Перемоги балерини користуються популярністю. Своїми досягненнями регулярно ділиться із підписниками у Instagram. Дівчина, яка так довго зазнавала несприйняття через обмежені можливості свого тіла, зараз стала реалізованою особистістю, а також цікавим блогером. Свій успіх Вікторія пояснює тим, що вона звикла завжди йти за мрією. 

«Для мене руки - це всього лише деталь», - сказала Буено в театрі, де вона виступає. «Я стежу очима, як якщо б вони були там».

«Ми більше, ніж наші обмежені можливості, тому ми повинні слідувати своїм мріям», - сказала вона, широко посміхаючись

Немає коментарів:

Дописати коментар