13.02.13

МІСЦЯ ЗАКОХАНИХ


День Святого Валентина – це ковток свіжого, романтичного повітря посеред сірих буднів холодної зими. Це нагода сказати дорогій людині про  свої почуття, подарувати частинку своє душі, відвідати разом якесь особливе місце.  І яким  би великими і галасливим не було ваше місто, у ньому знайдеться для  Вас затишний куточок.  

У Вінниці є гарний парк з "алеєю закоханих".  Там можна посидіти на лавочках із сердечок.  
Або пофотографуватися біля пам'ятника - серця з трояндою ...

Парковий міст — міст у Києві відкрито 22 листопада 1910 року. Споруджений за проектом Є. О. Патона. Один з перших розбірних металевих мостів країни

.
 Міст з’єднав теперішні Міський сад і Хрещатий парк. Перекинутий через Петрівську алею.
 Серед киян поширено ще кілька назв цього мосту, як-то «Міст закоханих», «Міст кохання»  тощо.

"Тещин міст" у Одесі відомий, як міст побачень, закоханих і молодят. За традицією молоді подружжя вішають на ньому замки на знак міцності свого кохання.

Небагато на Україні є міст, де блукаючи старовинними вулицями, можна відчути подих віків. До таких міст ми сміливо можемо віднести наш стародавній Львів. Це місто огорнуте якоюсь особливою романтикою та таємничістю, шармом міських пейзажів, звуків, тіней, легенд і  міфів та ще чогось такого, що можна тільки відчути і неможливо передати словами. Романтичний подих старовинного Львова можна відчути у його  неповторних  вуличках, подвір'ях, парках та скверах.

 Відвідавши Львів, ви відчуєте його інтимний і сентиментальний настрій, який викликає море почуттів. У Львові ви маєте можливість познайомитися зі давніми  легендами, що оточують львівські подвір'я, вузенькі вулички та старовинні кладовища.

 Відвідавши Львів, ви насамперед відвідайте такі романтичні місця:

1. На площі Ринок, 31 - Балкон закоханих. Легенда говорить що колись давно польський король побачив у цьому вікні чарівну красуню. Незчувся король як тенета кохання полонили його. Постоявши на цьому місці, ви зможете відчути струмені нестримного кохання.

2. На площі Ринок - Лавка для закоханих. Крамничка  доволі молода. Вона була створена 10 майстрами "Товариства Залізного Лева". Разом із лавочкою народилася і легенда - якщо закохана пара візьметься за руки і одночасно сядуть на лавку, то їхнє кохання буде щасливим і довгим. Лавку тримають два леви, які охороняють закоханих. Зазвичай лавка майже не пустує - закохані шукають тут своє щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар