26.03.14

У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЛЮДИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ЙДУТЬ У БІЗНЕС

У Вінницькій області за 9 місяців працевлаштовано 82 людини з інвалідністю, з яких 8 - отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для відкриття власної справи.
Про це повідомляє відділ організації профнавчання Вінницького обласного центру зайнятості.

За 9 місяців обласна служба зайнятості організувала і провела професійне навчання для 107 таких осіб з урахуванням індивідуальних можливостей та програм професійно-трудової реабілітації інвалідів. Навчання відбулося на базі 75 навчальних закладів, підприємств та суб'єктів підприємницької діяльності.


Із загальної кількості осіб з інвалідністю, які навчалися у звітному періоді, 30 - проходили професійне навчання за 12 робітничими професіями (перукар (перукар-модельєр), слюсар-ремонтник, в'язальниця трикотажних виробів та полотна, кухар, кондитер, продавець непродовольчих товарів, оператор котельні, кравець, взуттьовик з ремонту взуття тощо). Крім того, на замовлення роботодавців 77 осіб цієї категорії підвищували кваліфікацію за 42 напрямами (бухгалтер, садівник, слюсар-ремонтник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, охоронець, кухар, машиніст екскаватора, обліковець, закрійник, плодоовочівник тощо).

Безробітні отримували професії за кошти Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів.

Обласна служба зайнятості співпрацює з Вінницьким міжрегіональним центром професійної реабілітації інвалідів «Поділля» у напрямку профнавчання осіб з інвалідністю. Цей навчальний заклад ліцензовано на право здійснення освітньої діяльності за 16 професіями, які актуальні на ринку праці, має сучасну навчально-методичну базу, висококваліфікованих педагогів і виконує медичний супровід слухачів курсів.
У Вінниці буде створено унікальне підприємство, яке забезпечить першим робочим місцем інвалідів. Про це повідомили у Вінницькому міжрегіональному центрі професійної реабілітації інвалідів «Поділля».


Після безкоштовного навчання «випускники» Центру зможуть отримати досвід роботи у філії центру, яка буде працювати у Вінниці на вул. Матроса Кошки (поруч з ринком «Урожай»). За словами директора Вінницького центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля» Романа Штогрина, цей проект – пілотний. Його вартість – 6 млн. грн.

Немає коментарів:

Дописати коментар