17.03.17

ТРЕНІНГИ ОСОБИСТІСНОГО ЗРОСТАННЯ

Останнім часом увійшли в моду тренінги – психологічні та особистого зросту. Їх відвідують креативні особистості, які мріють про успіх та власну щасливу долю.  Позитивні зміни завжди приємні і бажані, а інформація, яка там подається налаштовує на послідовну, тривалу роботу над собою.

Що таке тренінг особистісного зростання і яка його мета, ви можете дізнатися з рекламних оголошень тренінгових компаній, що пропонують ці послуги.

Тренінги особистісного зростання в СПб— це заняття, які спрямовані на збільшення потенціалу людини, на розкриття і вдосконалення тих якостей, які допомагають нам досягти успіху в різних областях. 


На тренінгах особистісного зростання акцент робиться на якісні і позитивні зміни людини. За допомогою спеціально розроблених методів людина програмується на успіх і відчуває себе після цього впевненіше, спокійніше і вільніше в будь-якій життєвій ситуації. Але ці гарні мрії не завжди справдуються. Зрештою, чи можливо реально запрограиувати успіх?  (джерело http://golden-pegas.ru/info/stati/v_chem_polza_treningov_lichnostnogo_rosta)

Всі в дитинстві читали казки. Мрія про «Чарівну паличку» не зникає і в дорослому житті. Вона живе в нас, але трохи завуальована. Все-таки хочеться отримати все і одразу. Це трохи небезпечно. Коли, як нам здається, бачимо те, що має принести успіх, то мало керуємось критичним мисленням. Однією з таких небезпек є групові тренінги.

Я знаю людей, які із задоволенням їх відвідують і отримують багато користі. За них можу тільки порадіти. Вони дійсно позбавились комплексів і страхів,  досягли успіху, стали лідерами. Але ці лідерські якості були притаманні їм завжди. Вони просто потрапили у групу до кваліфікованого тренера.

Ще деякі мої знайомі набули багато ідей для бізнесу. Вони дійсно зайняли керівні посади, а їх прибуток зріс. Але в них майже немає вільного часу. Вони думають тільки про успіх і спілкуються лише із тими, хто може стати їм у пригоді.  Ви отримали корисну інформацію? Покращились справи на роботі чи в бізнесі? Чудово! Але не забувайте про людяність, сім’ю стосунки із близькими людьми. Інакше кажучи: «не успіхом єдиним живе людина».

Але так щастить далеко не всім. У дев’яності роки минулого століття моя тьотя працювала у інституті вдосконалення вчителів.  Це був важкий для країни час. Деякі шкільні предмети і вузівські дисципліни просто зникали. Багатьом вчителям доводилось опановувати іншу професію. Тьотя розповідала, як за декілька місяців вони набували  спеціальність психолога і розпочинали власну практику. То ж перед тим, як оплатити свою присутність на тренінгу, поцікавтесь про освіту ведучого, його практику та відгуки, щодо проведених їм занять. А ще поцікавтесь їхніми успіхами у тому ж особистісному зростанні.

Також на тренінгах лунає багато мотивації. Показано яскраві приклади успіху. Вони запалюють.  З’являється велике бажання їх повторити. Та вдається це не завжди. І не тому, що ми гірші. Просто маємо інші нахили чи здібності. Коли ж розчарування не дає спокою, корисно поставити собі питання, чи варто те, що мені пропанують змінити на те, що я маю?

 На тренінгах часто замовчують про проблеми, які невід’ємні  для лідера. Це відсутність вільного часу, постійні скарги чи невдоволення, повна віддача справі. Вони майже не мають друзів, лише «вигідні стосунки» А ще там майже не застосовується особистий підхід.
У наш нелегкий час Україна справді потребує яскравих лідерів. Але чи всі можуть бути такими? І чи можна запрограмувати успіх? Вирішувати  Вам.

Особистісній зріст справа важлива. Але варто поставити питання: а чи справді це моє?  Можливо покликання зовсім у інших речах – значно скромніших, але реальних. 

    

Немає коментарів:

Дописати коментар