08.04.20

ІНКЛЮЗІЯ ПІД ЧАС КАРАНТИНУ


Майже всі люди з інвалідністю зараз на самоізоляції. Незалежно від віку. Адже  COVID 19 – зовсім  невідома хвороба. І оскільки у групі ризику особи із нестабільним станом здоров’я – варто поберегтися.

Зазвичай перші і найнадійніші помічники – це батьки і рідні. Вони завжди готові прийти на допомогу. Але у разі, якщо це не можливо, у Вінниці започатковані соціальні ініціативи. Вони допомагають людям, які опинилися у важких ситуаціях в наслідок карантину.
Серед них     волонтери з ГО “Полум’я надії”, які здійснюють “Соціальне Патрулювання” нашим містом. Для людей з інвалідністю, що опинились в групі ризику, діє безкоштовна послуга закупки ліків та продуктів. Для того, щоб вони не покидали власних осель, містом їздять екіпажі соціальної допомоги.

Департамент Соціальної політики звертається до всіх вінничан та наголошує, що “Соціальне Патрулювання” здійснюється в нашому місті щодня. Якщо потрібна допомога, варто зателефонувати за номером (096) 006-36-05.

З 3 по 23 квітня представники соціальних служб по всій Україні доправлять приблизно 580 тисяч безплатних продуктових наборів із товарами повсякденного споживання представникам соціально незахищених верств населення. Списки одержувачів проднаборів складені регіональними та міськими підрозділами.


А ще у наданні необхідної допомоги людям з інвалідністю задіяні місцеві соціальні служби і громадські організації.

І хоча на сьогоднішній день – це найважливіша підтримка – все ж не єдине , що так потребують люди з інвалідністю. Те, що вони завжди дома – лише стеріатипи.  Ми вже давно звикли до активного життя і перебувати вдома для переважної більшості із нас важко.

Зараз як ніколи бракую активного життя, особливо спілкування. Нам приємно, коли до нас дзвонять,  пишуть повідомлення, або просто надсилають щось цікаве у месенджер.

Ми радіємо будь-якій допомозі, але прагнемо бути самодостатніми. Тож кожна порада щодо можливості віддаленої роботи є для нас цінною. А взагалі наші прагнення не змінилися. Як завжди, ми хочемо бути активними і потрібними.

Немає коментарів:

Дописати коментар