12.05.21

ПРЕЗЕНТАЦІЯ НОВОЇ ЗБІРКИ ВІРШІВ ПОЕТА ЮРІЯ ПРОКОПЕНКА «ОБІЙНЯТИ ДОЩ».

 

11травня на базі Вінницької обласної громадської організації молоді з обмеженими фізи
чними можливостями „Гармонія” відбулася презентація нової збірки віршів поета Юрія Прокопенка
«Обійняти дощ».

Творчість людини із нелегкою долею не може залишити байдужим. Доторкнувшись до неї, можна відчути, якою незбагненною силою волі може виливатись талант, незважаючи на перешкоди. Адже Юрій має важку форму інвалідності. Та попри це він реалізований журналіст, цікавий блогер, натхненний поет, невтомний громадський активіст.

Його любов до життя, бажання творити і розвиватись викликають подив, повагу
і цікавість. Тож привітати Юрія із презентацію чергової збірки поезії завітало чимало відомих вінницьких поетів і громадських діячів.  

Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікації із громадськістю Світлана Василюк повідомила, що це друга збірка Юрія, яка видається за кошти обласного бюджету. А ще побажала поетові наснаги, творчих успіхів і обов’язково писати. Також висловила надію на подальшу співпрацю.

Відомий вінницький поет Віктор Крупка долучився до презентації книжки Юрія. Він привітав поета із подвійним святом – днем народження і виходом збірки і побажав людського, банального щастя.


Голова Вінницької міської організації Андрій Стєбєлєв наголосив, що пишається можливістю назвати своїми друзями відомих вінницьких письменників, серед яких почесне місце займає Юрій Прокопенко.

Світлана Михайлик, керівник  літературно-драматургічної частини театру ім. М. К. Садовського, наголосила: найдорожче, що є у кожної людини – це можливість жити і творити. Письменниця Галина Рибачук-Прач сказала, що поезія Юрія така ж чиста, як і його душа.  

Відома вінницька письменниця Валентина Сторожук повідомила, що знає Юрія не тільки як поета, але й як письменника. У літературному журналі «Вінницький край» неодноразово друкувалися його оповідання. І ще, незважаючи на те, що Юрій тонкий і ніжний лірик, він має чітку громадянську позицію. Тому письменниця прочитала вірш саме на патріотичну тематику «Опіки війни».

Письменниця Вероніка Ганай  сказала, що для кожного поета його книжки – це як рідні
діти, вірніше як донечки, і побажала Юрію бути «багатодітним батьком». До привітань долучився вінницький поет Василь Пенедюк. Привітала  поета також художниця Валентина Матвієнко.

Вірші Юрія читали працівник центру «Гармонія» Микола Чернобривенко, Раїса Шастун-Нестерчук, Сергій Козаченко, Вадим Мартинюк, Владимир Бевз

Своїми чудовими виступами винуватця заходу і всіх гостей порадували Олег Петровський, Сюзана Жуковська. Від Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва поета привітала бібліотекар І категорії Людмила Введенська. Вона висловила сподівання на те, що у рамках співпраці на базі бібліотеки відбудеться творчий вечір  поета Юрія Прокопенко.


Немає коментарів:

Дописати коментар