14.08.21

ВИЇЗНИЙ РЕКРЕАЦІЙНИЙ ТРЕНІНГ

Висловлювати свої потреби, свої почуття і емоції бажають всі. Так проявляється сама людина, її внутрішній світ, її сутність.

Але внаслідок ментальних порушень, із набуттям навичок спілкування можуть виникати проблеми. Складнощі можуть бути із встановленням діалогу, точним висловлюванням своїх думок. Іноді це проявляється у надмірній, активній розмові , а також навпаки - через мовчазність.

Люди з помірною та тяжкою розумовою відсталістю на сучасному етапі розвитку суспільства розглядаються як особистість, яка має ті ж права, що й інші члени спільноти, але через особливості індивідуального розвитку їй необхідно надавати особливі освітні послуги. Завдяки сучасній комплексній допомозі у них спостерігаються позитивні зміни в особистісно-мотиваційній, пізнавальній, емоційно-вольовій сфері.

5-7 серпня для осіб  із порушенням фізичного та інтелектуального розвитку був проведений дводенний виїзний рекреаційний тренінг за кошти Вінницької міської ради. Ідея і втілення заходу належать  Вінницькій міській організації соціального розвитку та становлення окремих малозабезпечених категорій молоді «Паросток».

Захід відбувався у мальовничій місцевості – на базі відпочинку «Зачароване озеро». Учасники набули практичних навичок спілкування, входження в діалог, підтримці розмови, ставленні уточнюючих запитань, взаємодії зі співрозмовником. А ще вчилися формувати потреби, пояснювати свою думку, слухати, збільшувати коло друзів, ділитись враженнями, обговорювати події, мати свою точку зору.    

Комфортабельні номери у чудових дерев’яних будиночках створювали всі умови для відпочинку, плідній участі у тренінгу, і просто чудово проведеному часі. Незабутнім став відпочинок біля басейну, а також похід у сауну.

Ще довго учасники заходу будуть згадувати «Зачароване озеро». Адже такий відпочинок залишає незабутній слід у житті кожного.

Немає коментарів:

Дописати коментар