19.03.12

ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА ДЕРЖАВИ



Кабінет Міністрів України прийняв постанову „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державномубюджеті на фінансову підтримку громадських організацій інвалідів та ветеранів, заходи з відвідування військових поховань і військовихпам’ятників та з увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років”. Проект акта на засіданні Уряду представив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Як відомо, у державному бюджеті на 2012 рік на фінансову підтримку всеукраїнських громадських організацій передбачено 77 млн. 952,6 тис. гривень. Постановою затверджено Порядок використання зазначених коштів. Зокрема, передбачено, що вони можутьспрямовуватися на здійснення статутних заходів всеукраїнських громадських організацій.

Порівняно з нормами, які діяли у попередніх роках, внесені такі основні зміни: передбачено спрямувати 3  млн. грн. на відшкодуванняінвалідам із числа громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, витрат на лікування, придбання ліків, виробівмедичного призначення тощо. Крім того, встановлений розмір матеріального заохочення разом з нарахуваннями не більше 35 відсотків відзагального обсягу наданих громадській організації коштів без додаткових обмежень, як це було у 2011 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар