18.06.13

ІНТЕГРОВАНИЙ КОНЦЕРТ ЗА УЧАСТЮ НЕЗРЯЧИХ ВИКОНАВЦІВ «ВІДЧИНИЛОСЯ ЖИТТЯ».


13 червня у концертній залі вінницької філармонії «Плеяда» відбувся інтегрований концерт за участю незрячих виконавців «Відчинилося життя». Концерт супроводжував оркестр львівського національного драматичного театру. Це єдиний оркестр, який виступає із співаками, що не бачать диригентської палички.

Цьому проекту вже п’ять років. Він народився у Львові, де відбувся перший концерт. Учасники проекту ведуть активне гастрольне життя. Їх концерти проходять у багатьох містах України, а також за кордоном.


Ініціаторами концертів є самі інваліди. Зокрема Оксана Потилко, яка є головою львівського осередку спілки інвалідів України.  Концерти підтримують своєю участю відомі естрадні і оперні виконавці.

Концерт, що пройшов у Вінниці, зібрав повний аншлаг. Виступи учасників полонили серця глядачів. Не можна було залишатися байдужим до натхненного співу виконавців, їх щирої радості аплодисментам і квітам та вдячності за увагу.  Ліричні композиції, а також талант і надзвичайна щирість співаків надовго запам’ятаються вінницькому глядачеві.   Концерт перетворився на свято творчості, позитиву і таланту.

На закінчення до учасників і глядачів концерту звернулася заступник голови вінницької обласної адміністрації Любов Спірідонова.   Вона подякувала виконавцям за творчість і зазначила, що світло цього концерту здатне пробити  найважчу темряву.

Заступник директора вінницького підприємства УТОС Григорій Стороженко висловив слова подяки організаторам  та учасникам концерту,  і особливо відзначив диригента оркестру, що супроводжував концерт. Завдяки їх праці, а також бажанню творити добро концерт виглядав особливо вишуканим і професійним.   

Оксана Потилко,  ініціатор концерту, подякувала всім, хто допоміг створити захід, хто підтримав її ідею. Вона також посвятила глядачів у маленькі таємниці творчого колективу, розповіла про проблеми і перспективи. На закінчення закликала всіх присутніх мріяти. Мрії збуваються, варто тільки трішки поплисти проти течії. Нинішній концерт – чудовий приклад цьому.   

Немає коментарів:

Дописати коментар