23.09.13

ЦЕНТР «ПРОМІНЬ»: КРОК НА ЗУСТРІЧ ДІТЯМ ЛІТИНСЬКОГО РАЙОНУ


Автор Ірина Саранча
У Вінницькій області мешкають більше ніж 6000 дітей з інвалідністю, які потребують соціальних, педагогічних та медичних послуг для повноцінного входження у соціум. На теренах Вінницької області протягом 13 років працює Вінницький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь» Міністерства соціальної політики України. Метою діяльності закладу є здійснення заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини-інваліда, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство. Центр надає реабілітаційні послуги дітям – інвалідам та дітям групи ризику вікової групи від 0 до18 років, що проживають у м. Вінниці та в інших регіонах України. В складі Центру «Промінь» на сьогоднішній день функціонують три відділення: Немирівське, Козятинське та Могилів-Подільське. Протягом 1 півріччя 2013 р. 400 дітей з інвалідністю та дітей групи ризики отримали реабілітаційні послуги на базі Центру «Промінь».

18 вересня 2013 р. у смт. Літин відбулася інформаційна зустріч фахівців Центру «Промінь» з батьками дітей з інвалідністю. Ця зустріч була ініційована головою Літинської районної державної адміністрації Новіцьким О.А.


Під час зустрічі фахівці «Променя» представили сучасні методики соціальної та педагогічної реабілітації, психологічної підтримки дітей з інвалідністю та дітей групи ризику, розповіли про медичні послуги, які можуть отримати діти на базі Центру «Промінь». Продемонстрували досягнення дітей з дитячим церебральним паралічем, які проходять курс реабілітації на сучасному реабілітаційному комплексі «Локомат». Також обговоренні питання освіти і соціальних послуг для дітей з інвалідністю та членів їхніх родин.


Фахівцями Центру «Промінь» плануються проведення таких інформаційних зустрічей у всіх районах Вінницької області.



Давайте зробимо крок на зустріч дітям з інвалідністю.

Наш контактний телефон 0432-35-01-05.

Директор Центру

Балдинюк В.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар