09.10.13

ЗАПИСКИ ЛЮДИНИ ІЗ ДЦП

У Москві пройшла презентація книги "Свій погляд. Записки людини із ДЦП". Її автор - 30-річний інвалід-візочник Олексій Карлов.

Олексій народився з важкою формою ДЦП. Лікарі обіцяли, що він не зможе говорити, ходити і тримати ручку. Прогнози збулися, але лише частково. Олексій прикований до візка, але розмовляє. А для написання книги йому знадобилася не ручка, а кохана жінка. Олена допомогла Олексію опублікувати збірку його оповідань, статей і афоризмів про те, як колясочник виживає в Росії. Письменник сподівається, що його книга допоможе іншим інвалідам.


Олена і Олексій вважають, що книга сприяє розвіянню міфу про те, що інвалідність обов'язково пов'язана з розумовою відсталістю : "Раз на візку - значить, псих. Ми чули такі вирази", - розповіла Елена Фролова.

Тіраж книги невеликий - всього 125 екземплярів. Гроші на публікацію зібрали
волонтери.


Минулого року Олексій з'їздив до Фінляндії і познайомився там з членом робочої групи фінського парламенту, який хворий на ДЦП. Тепер письменник збирає гроші для себе і своїх друзів з московського інтернату №20 на наступну поїздку в країну, де для інвалідів є хоч би пандуси і туалети.

Немає коментарів:

Дописати коментар