14.10.13

ВИСТАВКА АМАТОРСЬКИХ РОБІТ

10 жовтня у вестибюлі головного корпусу вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва відбувся зворушливий захід. Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» презентував виставку аматорських робіт своїх вихованців. Захід був приурочений до Міжнародного дня психічного здоров’я, а також до сьомої річниці відкриття центру.


Своєю промовою учасників і гостей виставки привітала директор бібліотеки Наталя Морозова. Вона наголосила на змінах, що відбуваються у книгозбірні. Вони направлені на створення безбар’єрного доступу людей із інвалідністю до
всіх фондів бібліотеки.   

До виставок учасники готуються заздалегідь. Кожен підбирає роботи згідно можливостей і вподобань.  Роботи цінні тим, що для їх створення автори подолали дуже багато проблем і бар’єрів. Для того, щоб намалювати картини, Артем Малаховський змушений тримати пензля в роті. Наташа  Ремішівська досягнула успіхів у вишиванні. Крім реабілітації, яку вона проходила у Центрі, закінчила курси вишивки і зараз сама підшуковує узори. Вова Балакан створює свої роботи із надзвичайним запалом. Дивлячись на нього, можна подумати, що це йому не варто жодних зусиль, а насправді він долає багато бар’єрів.

До відкриття виставки клієнти центру «Обрій» підготували концерні виступи. Шумовий оркестр у супроводі баяну виконав танго, чардаш, запальну польку. Всіх полонила романтична осіння мелодія, яку виконала на синтезаторі Наталка Постухова. Також солісти  виконали народну пісню «На ставочку».

До цього часу подібні виставки 
 не виходили за рамки центру. Тільки там була можливість ознайомитись із ними. Нинішня виставка протягом року буде мандрувати по різних установах міста. Основною її метою є показати досягнення людей з особливими потребами,   поширити толерантність у суспільстві, а також довести, що вихід зі складної ситуації є завжди. 





Немає коментарів:

Дописати коментар