09.11.13

ЗАЛІЗНИЧНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ.

Подорожі – невід’ємний аспект життя сучасної людини. Однак переїзди часто ускладнюються недоступністю чи недостатнім оснащенням  транспорту.  Людині з  інвалідністю потрапити у вагон поїзда без сторонньої допомоги дуже складно.

Турбуючись про комфортні умови для пасажирів з особливими потребами, керівництво Укрзалізниці запровадило додаткові послуги для них.


На вузлових станціях передбачені спеціальні каси, де можна оформити проїзні квитки.  Вони розміщені трохи нижче звичайних. У період із 15 жовтня по 15 травня діє ряд пільг, які використовує залізничний транспорт. Скористатися ними мають право інваліди І, ІІ та ІІІ груп, а також особи, які супроводжують інвалідів І групи.

На вокзалах оснащені зали очікування підвіщеного комфорту для людей з особливими потребами.  Вони завжди розміщені на першому поверсі  і при необхідності обладнані пандусами. Зазвичай біля таких залів розміщені туалети, обладнані згідно з умовами універсального дизайну.

 Поблизу, або у самих залах розміщені всі необхідні послуги . Наприклад кафетерій, аптека, галантереї. Вітрини розраховані на споживачів із будь-яким зростом і можливостями.

Впроваджується супровід людини з особливими потребами до вагону.  Його можна замовити у начальника вокзалу або у чергового. До складу спеціального супроводу можуть входити працівники медичних пунктів, чергові по вокзалах, старші квиткові касири, носії, працівники багажних відділень та інші працівники. Члени груп надають практичну допомогу щодо супроводу інваліда територією вокзалу, і до посадки до вагону та висадки із нього, а також під час доставки ручної поклажі тощо.

Нещодавно у деяких поїздах з'явився спецвагон, де є купе для перевезення інвалідів-візочників. Такі вагони мають не лише ширші двері, тамбури та проходи, а й обладнані гідравлічними підйомниками та спеціальними санвузлами.


Тож якщо збираєтесь подорожувати, ретельно ознайомтесь із сервісом, який діє на станціях Вашого відправлення і прибуття. Можливо, знайдете цікаву пропозицію, яка зробить Ваш вояж більш цікавим і  комфортним. 

Немає коментарів:

Дописати коментар