29.12.17

У НОВИЙ РІК – З НОВИМИ СПОДІВАННЯМИ

Перше січня у новому році припадає на понеділок. Це добра нагода для тих, хто мріє почати нове життя. Та яким би сприятливим не був час,  все залежить від нас, від наших вчинків і цілеспрямованості.

До всіх своїх планів, а також чужих порад «як зробити правильно» варто ставитися спокійно і розважливо. Чуда не станеться від самої тільки зміни дат (чудеса походять від Бога, а не від календаря). Але символічний поріг року — хороша нагода для змін.


Якщо зміни реально потрібні, варто пригадати події року, що минає. Яким він був? Що вдалося найбільше, а про що хотілося б забути. Хоч це вже в минулому, однак може стати добрим дороговказом. Це – наш досвід, і спираючись на нього, можна уникнути багатьох проблем. І навпаки, перемоги і удачі надихають на подальші дії у цьому напрямку.


Сприяти таким спогадам можуть фото. На початку кожного
Нового року на комп’ютері, ноутбуку чи флешці варто створити папку і назвати її приміром «Фото 2018 року». Туди протягом року треба скидати усі фото (якої б якості вони не були), - зроблені у колі сім’ї, з друзями, під час подорожей та всі інші, які стосуються вашого життя. Саме у грудні, за кілька тижнів до Нового року, варто виділити годинку часу, щоб переглянути ці світлини та обрати найкращі. Надрукуйте вибрані фотографії та вкладіть у придбаний фотоальбом. Таким чином ви завжди фіксуватимете найкращі миті свого життя. До речі, проводжаючи старий рік, буде що показати рідним чи друзям.

Існує традиція напередодні нового року позбавлятися всього зайвого і непотрібного. Це, здебільшого стосується матеріальних речей. Але й також може згодитися і у духовному сенсі. Якщо тримаєте образи — відпустіть їх. Якщо посварилися — примиріться, забудьте старі конфлікти. Не варто нести мішок претензій і недомовленостей у наступний рік. Попросіть вибачення при особистій зустрічі. Якщо це важко зробити тет-а-тет — зателефонуйте, напишіть повідомлення.  

Найзаповітніша мрія є у кожного. Так буває, що у стрімкому темпі життя ми  не звертаємо на
неї увагу, або вважаємо незначною. Але вона постійно нагадує про себе. Можливо, це просто похід у кіно чи кафе. Зараз формат кінозалів змінився. Це вже 4, або навіть 5 d  Може це та сукня, на яку Ви постійно дивитесь, проходячи повз вітрину магазину. . Проведіть один день собі в задоволення. Тим паче що попереду вихідні. Зробіть перед Новим роком те, що хотіли, чого боялися або не могли зробити.   Зустріньтеся з тими, кого давно не бачили У вирі щоденних турбот не завжди залишається час на друзів чи знайомих. Варто ще до Нового року звільнити хоча б один день і присвятити його найближчим і найріднішим людям. Зателефонуйте і призначте зустріч. Розмови за чашкою кави чи прогулянка святковим містом із близькими принесуть гарні емоції.


Причиною негативних думок, розбрату, війн завжди є незадоволення, сумніви, безвихідь. Інакше кажучи, брак миру в особистому житті. Дуже важливо створити свій маленький мир. Незважаючи на обставини, статус чи фінансове положення. Тоді свято буде світлим, а настрій радісним. 

Немає коментарів:

Дописати коментар