26.04.18

ФОТОПРОЕКТ «НЕЗЛАМНІ»


Людина на візку і шоу-бізнес. Здавалось би – це зовсім інші світи, паралельні прямі, які ніколи не перетнуться.  Та невпинне бажання і палка віра можуть все. і якщо не здатися – мрія  може обернутися на реальність.

Проект «Незламні» був покликаний привернути увагу сучасного українського суспільства до проблем людей з інвалідністю. показати те, що найбільш їх турбує, про що думають кожного дня, їхні мрії і стремління.

Цей проект робила ціла команда професіоналів, а саме Альона Колісник - чудовий візажист, людина, яка вміє підкреслити своїми руками унікальну красу кожного учасника; відеооператор та монтажер Олександр Шутий, який створює прекрасні відео-бекстейджі; Галина Литвинюк - чудовий фотограф, майстер своєї справи.


Ситуація в Україні зараз нелегка. Людям, які відносяться до малозахищених категорій, ще важче. Одним із вимірів, наскільки розвинута держава, наскільки стабільна демократична система є турбота про тих, кому особливо важко.  Та не тільки ці проблеми володіють їх думками і почуттями.  

Проект «Незламні» - це ніби місток, який єднає людину з інвалідністю із суспільством.  Його основною задачею є показати, що навіть якщо ти на візку, ти можеш зробити багато! Просто живи! Не здавайся і став цілі! А ще на прикладах показати, що люди з інвалідністю можуть і повинні приносити користь суспільству.

Учасники проекту – люди з інвалідністю - отримали чудову можливість – познайомитись із зірками шоубізнесу, зробити із ними фотосесію і просто потоваришувати. Із натхненням актори відгукнулись на цю пропозицію.  Час, проведений із сильними духом людьми, став для них визначним. По- новому відкрили вони світ людей, яких вважають слабкими і потребуючими постійної допомоги.

Але це не так. Їм просто потрібне розуміння, повага і такі умови, де вони зможуть працювати, творити і любити. Вони вміють боротися і перемагати. Своїм позитивом, наполегливостю і вмінням прагнуть поділитися із своєю країною, яка так потребує справжніх незламних громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар