26.04.18

КУЛІНАРНІ ТОНКОЩІ

У повсякденному житті так важливо бути самостійним. Але буває так, що прості, звичні речі іноді виявляються недоступними для людини із вадами рук, наприклад спастикою.

Сьогодні винайдено багато способів покращити побут, зробити його простішим і цікавішим. Придумано спеціальні прилади, що значно розширюють наші межі можливого.

Особисто для мене ковбаса є невід’ємною і улюбленою стравою. Але зчистити з неї шкірку важко. Та якщо підставити її під кран із гарячою водою – шкурка дуже легко відстане. Залишиться тільки обережно зняти її.

Твердий сир краще смакує, якщо його порізати тонко. А це так непросто. Та за допомогою спеціальних ножів справа піде легше і швидше. Ніж для твердих сирів допоможе нарізати сир на найтонші скибочки - це сирний рубанок. Принцип дії такого ножа простий - він як би знімає стружку з великого шматка сиру. Тоненькі сирні листочки можна не тільки подавати самостійно, але і використовувати їх для прикраси інших страв. Цим ножем можна робити відмінну шоколадну і
кокосову стружку, так що він стане в нагоді і ласунам.


Ріномірно порізати м’ясо теж не легко. А особливо на дрібні частини для печені. На ютубі я знайшла цікаве любительське відео – пристрій для мілкої нарізки м’яса.  Його принцип простий – високий квадрат з м’якого заліза, пінопласту чи іншої матерїі рівномірно розрізають на проміжності, не дорізаючи до краю. М’ясо кладуть у середину і ріжуть згідно з прорізів. Як результат – однакові, рівні шматочки. Та ще й без особливого зусилля.   

Мені було важко подрібнити цибулину. Кружечками простіше, а дрібними кубиками – ніяк. Шматки розліталися у різні сторони. А рішення проблеми не складне, просто треба розрізати цибулину на дві половини і зробити рівномірні прорізи вздовж, але не до кінця, так щоб вони були закріплені. Потім просто нарізати попереч.

Для людини із ДЦП навіть така проста річ як розбити яйце – проблема. Та винахідливі китайці вирішили і цю задачу. Винайдено не складний пристрій, який розбиває яйце і відділяє білок від жовтка. До його складу входять пружина, тримачі для яєць, лезо і сепаратор. Достатньо лише вставити яйце і затиснути ручки, як воно розколеться на дві однакові половинки і навіть жовток  від білка буде відділений.

У наступному повідомленні я розміщу відео, де буде представлено корисні кухонні гаджети з сайту Aliexpress.

Немає коментарів:

Дописати коментар