11.04.19

ФЕСТИВАЛЬ-КОНКУРС «ЗОЛОТИЙ ПТАХ».


В Україні є досить багато талановитих дітей та молоді з інвалідністю. Їх чисті голоси вражають , а сила волі і бажання йти вперед до досягнення мрії здатні надихнути багатьох.

Щоб подарувати їм можливість проявити свої здібності і продемонструвати дари, дані їм від народження, у Вінниці було започатковано фестиваль-конкурс «Золотий птах». Для багатьох дітей це ще одна сходинка до самоствердження,  реалізації пісенних талантів. Також це нагода привернути увагу громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами і поглибити міжнародні творчі контакти .


А починалося все  так. Кілька років тому голова громадської організації «Центр Культурна
Стратегія ХХІ» Людмила Бушинська, перебуваючи у Польщі,  мала змогу побачити, як там проходять подібні міжнародні фестивалі. Були представлені конкурсанти з багатьох країн. Не було тільки України.

Це вражало, і повернувшись додому, Людмила почала шукати інформацію про вітчизняні конкурси такого рівня. Але нічого подібного не було. Тоді і виникла ідея започаткувати фестиваль у Вінниці.   

Спочатку захід проводився на місцевому рівні. Обдаровані діти з вінницької області і інших регіонів представляли свою творчість. З часом до них доєдналися учасники з інших міст України. Третій рік проводиться міжнародний конкурс.

Журі фестивалю-конкурсу затверджується організаційним комітетом. Журі попереднього і фінального прослуховування створюється для виявлення переможців. У роботі журі беруть участь відомі діячі культури та мистецтв, автори та виконавці, поети, композитори, почесні гості фестивалю-конкурсу.

Підготовка до фестивалю починається з грудня. Учасники подають заявки і надсилають свої фонограми. Це мають бути дві пісні різнопланового характеру.

Фестиваль проводиться у декілька етапів. Перший етап – прийом заявок-анкет. Потім прослуховування та рецензування. Відбір фіналістів проходить шляхом голосування та оцінювання  експертного журі. Учасники Фестивалю поділені за двома віковими категоріями:   10-15 років; 16-23 роки.

Журі оцінює учасників за такими критеріями: репертуар конкурсанта (відповідно до віку учасника), вокальна техніка, загальне художнє враження.

Цього року на конкурс потрапили учасники з багатьох областей України. Із зарубіжних країн будуть представлені Азербайджан, Грузія, Польща.  

 Всі учасники отримують призи. На гран-прі, перше і друге місце чекають грошові премії. Але всі учасники отримують цінні призи і пакети соціальних послуг.     

Фінальний тур ( Гала - концерт та нагородження ) відбудеться 13 квітня 2019 року о 16.00 у Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені М.К.Садовського.  (Вхід вільний)


Немає коментарів:

Дописати коментар