28.03.19

ВПЕРШЕ В УКРАЇНІ ПОСАДУ ДЕРЖСЛУЖБОВЦЯ ОТРИМАЛА ДІВЧИНА НА ВІЗКУ


Вперше в Україні посаду держслужбовця отримала дівчина на візку Ольга Скульська. Це наша землячка. Родом дівчина з Козятина, їй 24 роки. Навчалась у Національній академії внутрішніх справ України. За фахом – юрист.

Після закінчення вузу багато разів намагалася влаштуватись на роботу за спеціальністю. Рівень освіти приваблював багатьох роботодавців, також подобались її резюме. Та кожен раз, коли йшла мова про інвалідний візок – лунала відмова.

У заяві, яку дівчина подала на конкурс держслужбовців, про інвалідність не було сказано. І коли прийшло запрошення на співбесіду, вона запитала про доступність приміщення.


Відповідно до Закону про Державну Службу конкурсанти проходили компьютерне тестування і співбесіду. Ольгаа  виграла у чесній конкуренції. Тепер вона –  головний спеціаліст відділу електронного документообігу в департаменті соціальної і молодіжної політики Вінницької ОДА

Об’єм роботи у відділі досить великий. За минулий рік в департаменті пройшло понад
16 тисяч документів. Документообіг один з найбільших по всіх структурних підрозділах, тому щ тисяч документів. Документообіг один з найбільших по всіх структурних підрозділах, тому що всі звернення по всіх допомогах, субсидіях, все приходить сюди. Задача фахівців відділу зрозуміти суть, з чим людина звертається, які документи і завдання приходять від вищих органів влади. Депортамент в підпорядкуванні кількох міністерств – Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту, Міністерства тимчасово окупованих територій та Міністерства в справах ветеранів. Документообіг просто шалений. Спеціалісти відділу перші, через кого заходить документ. Вони його вичитують, мають розуміти, чий це рівень відповідальності, адже а департаменті працює 65 осіб. Спеціалісти мають знати, кому до виконання, чий відділ, хто відповідає і готують проект резолюції. Потім повинні контролювати термін виконання документу і відправити відповідь.

Ольга з успіхом пройшла період стажування. Вона має риси характеру, необхідні на цій посаді - професіоналізм і ділові якості.

Приміщення відповідає всім нормам доступності. Є пандус, ліфт, обладнаний санвузол.  Колектив здебільшого чоловічий і всі намагаються створити сприятливі комфортні умови праці.

Робота Ользі подобається. Перед нею відкрився світ нових можливостей і перспектив. Але вона не зупиняється на досягнутому і мріє вступити до магістратури. Вона планує вдосконалювати свої знання і навички, щоб досягти високих результатів на новому місці.  

Немає коментарів:

Дописати коментар