28.03.19

МІСС МОНТАНА


Переможницею конкурсу краси Місс Монтана 2012 стала Алексіс Вайнман. Не легко було отримати це звання. Адже дівчина страждає на аутизм.

Довгий час Алексіс не розуміла, що відбувається із нею. Хотілося розмовляти, а розмова не складалася, хотілося бути такою, як всі, але поведінка відрізнялася, бачила любов і підтримку рідних, але відчувала себе тягарем для них.   



Діагноз лікарі поставили їй у 11 років. Тоді було  розпочато комплексну реабілітацію. Насамперед потрібно було налагодити спілкування. Алексіс почала займатися у театральному гуртку. Для дівчини, якій було важко просто спілкуватись з однолітками, це видалось справжнім випробуванням. Але вона наполегливо йшла вперед. І сцена допомогла їй подолати відчуження.

Незважаючи на діагноз, Вайнман закінчила середню школу і вступила до Університету штату Монтана. По закінченні університету Алексіс планує знайти роботу в музеї мистецтв. Своєю родзинкою вона вважає комедійні монологи, які прекрасно їй вдаються з дитинства. 

Перемога у конкурсі краси «Місс Монтана 2012» вселила у Алексіс надію і надала їй нові можливості. Звичайно, досягнення не можуть її не радувати. Але дівчина    думає про тих, кому так само важко, як і їй. Також вона здійснила кілька поїздок по рідному штату, під час однієї з яких виступала з доповіддю перед 6.000 студентів, розповідаючи про аутизм.

У своїх промовах вона наголошує: «Мене дивує, що люди не приймають аутистів тільки тому, що вони інші. На нас не потрібно дивитися зверхньо - ми всього лише хочемо, щоб нас зрозуміли ».

У 2013 році Алексіс стала першою дівчиною з аутизмом, яка брала участь у конкурсі краси «Місс Америка». Вона не здобула корону переможниці, але довела всьому світу і в першу чергу собі, що щастя залежить не від діагнозу, а від того, наскільки людина любить життя.  



Немає коментарів:

Дописати коментар