31.07.20

СПЕЦІАЛЬНІ ТОВАРИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ


Самообслуговування для людей з інвалідністю дуже важливе. Володіючи необхідними навичками, відчуваєш себе  впевнено і комфортно. Саме із здатності робити самому те, що потрібно саме зараз, починається свобода вибору, ініціативність, відповідальність.

Проблеми із особистою діяльністю починаються вдома. Часто бачачи, з якими складнощами дитині вдається виконати ту чи іншу справу, батьки все роблять самі. Звісно, допомога потрібна. Та як би не було складно, у міру можливостей дитина має набувати навички у житловому середовищі.

Зараз, коли у суспільстві наголошується про соціалізацію людей з інвалідністю, випускаються спеціальні товари, що допомагають їм у побуті. Завдяки їм стає зручніше здійснювати повсякденні задачі. Ось деякі з них. Придбати можна у мережі торговельних центрів  Епіцентр, або замовити на сайті цього супермаркету вашого міста.


Засіб для зняття взуття Lesko є універсальним для людей з обмеженими можливостями . Корисне придбання для людей похилого віку, людей в післяопераційний період і період реабілітації, вагітних жінок, яким складно нахилятися. Він стане для вас не тільки помічником при знятті взуття, а й збереже його первинний вигляд. Завдяки компактним розмірам, добре впишеться в інтер'єр вашого передпокою. Тримаючи пристрій за велику ручку, захватити взуття у отвір не складно. Далі залишається просто потягнути донизу.  

Якщо людині в результаті хвороби або старості важко утримати дрібні предмети в руках і маніпулювати ними, їм стане в пригоді пристрій для ключів Disable key.  У нього можна вмонтувати два стандартних ключа і використовувати велику ручку, яка зручно поміщається, щоб вставити ключі в замок і провернути їх.  Спеціальний пристрій на одній осі з ключами лопоможе вивернути ключі з похідного положення.  Площа зіткнення з долонею всього пристрою набагато більше, ніж у головки ключа.  З таким предметом літній або нездоровій людині впоратися куди простіше.

Пристрій для надягання шкарпеток без нахилу тулуба Sock Aid Da-530 - це ще  один, втілений в життя винахід, для людей, які обмежені з різних причин у рухах.  Він досить простий в конструкції і використанні, але користь від нього – очевидна. Це - гнучкий і пружний майданчик з матерії, що складається, частково, з трьох секторів, на який в згорнутому вигляді натягується носок.  Від нього тягнуться дві мотузки, які тримає користувач, просовуючи по балці ногу в надітий на окружність носок, а мотузками здійснюючи зустрічний рух.  Коли пристрій вислизає з носка, він опиняється на нозі. Фактура пристрою, різна в різних місцях, сприяє натягуванню носка на ногу

З приводу хвороби у частини людей порушена координація рухів і вміння працювати обома руками. У таких випадках зручно використовувати пристрій для застібання і розстібання гудзиків і змійок однією рукою. Це зручна ручка з пластика, в яку приєднані нерухомо петелька для гудзиків і гачок для отвору ручки бігунка змійки. Якщо треба однією рукою застебнути або розстебнути гудзик,  петля з металу протягується в петельку одягу і через неї захоплюється гудзик і простягається через петлю. Розстібати в зворотному порядку. Для змійки - гачком зачіпається бігунок і рухом в ту чи іншу
сторону застібається або розстібається. Такий 
пристрій ефективний і функціональний.

Гребінець зубчастий на довгій ручці Lesko  - один з найбільш важливих речей для людей з обмеженими можливостями - підтримання в них впевненості в собі і можливості самостійно, без сторонньої допомоги, вирішувати завдання тієї чи іншої складності. Загальна довжина виробу становить 38.5 см, а матеріалом ручки є пластик з включеннями гуми, для запобігання небажаного ковзання.  Підійде такий тип гребінця для волосся будь-якої густоти і жорсткості.


Немає коментарів:

Дописати коментар