30.07.20

РОМАН ЗАСУХА

Подорожі – це невід’ємна складова сучасної, активної людини. Саме вони наповнюють життя незабутніми враженнями. Це ніби змінити звичний напрямок життя і спрямувати курс на зустріч новим відчуттям.

Одним із найважливіших аспектів вдалої поїздки для людей з інвалідністю є  доступність і зручність. Це перше, про що думає такий мандрівник, обираючи місця, які б бажав відвідати. Адже від безбар’єрності залежіть якість і комфортність всієї подорожі.

Розуміючи проблеми маломобільних груп, “Укрзалізниця” повідомила, що  до кінця нинішнього року залізничні вокзали та станції облаштують сто двадцятьма підіймальними платформами для посадки у вагони осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

Для того, щоб сервіси сучасного залізничного транспорту були доступні для людей різних захворювань і нозологій на залізничних вокзалах планують   облаштувати 27 пандусів до пасажирських платформ, входів до вокзалів, 18 туалетних кімнат. Також заплановано придбання п’яти перонних візків для перевезення осіб з інвалідністю. Крім того, для поліпшення сервісу маломобільних груп населення залізничники встановлюють на вокзалах піктограми та інформаційні таблиці. На сьогодні на 11-ти вокзалах станцій вже поновлено засоби навігації та інформаційні покажчики. Для людей із вадами зору встановлюються тактильні та аудіо покажчики.

Загалом цього року на адаптацію інфраструктури вокзалів та станцій до потреб осіб з інвалідністю АТ “Укрзалізниця” витратить понад 25,5 мільйонів гривень.


Немає коментарів:

Дописати коментар