01.06.20

ЗРУЧНІ, ЗБІЛЬШЕНІ КЛАВІАТУРИ


Уявити сучасне життя без мобільних технологій неможливо. Здається вони всюди. І у цьому є безліч переваг.

Але для людей з інвалідністю сучасні смартфони не завжди доступні. Кожне захворювання має свої обмеження і це відображається у можливостях користуватися новітніми гаджетами.

Саме для того, щоб уникнути подібних проблем, розробляються спеціальні мобільні додатки для людей з інвалідністю.

Зручне користування мобільним телефоном у багатьох випадках починається із клавіатури. Це стосується людей із вадами зору, а також із порушенням опорно-рухового апарату (зокрема спастікою)

Ось декілька варіантів клавіатур, зручність і адаптованість яких для людей із ДЦП протестовано і підтверджено на практиці.

Особливістю клавіатури 1С є можливість регулювати розмір клавіш. Їх можна підлаштувати під можливості конкретної людини. Додаток є універсальним – він підходить для користувачів із вадами зору, опорно-рухового апарату, а також для людей похилого віку. 

Розкладка клавіатури знайома для користувачів. Вона схожа на стислу стандартну QWERTY клавіатуру. Є можливість корегувати розміри, в залежності від потреб. Так користувач сам вирішує, який процент екрану займає додаток.


Скачати 1С Клавіатуру можна з Play Маркет, відкрити додаток. Далі встановити в налаштуваннях "Мова і введення" 1С Клавіатуру як спосіб введення за умовчанням. Готово! 1С Клавіатура автоматично використовуватиметься в усіх застосуваннях, де потрібно ввести текст.

Як користуватися 1С Клавіатурою: 1. Перегортайте знизу-вгору, щоб перевести клавіатуру в повноекранний режим. 2. Перегортайте справа наліво, щоб перемикати мови введення : за умовчанням доступні російська, англійська, а також українська мови. 3. Торкніться і утримуйте клавішу пропуску, щоб відкрити меню налаштувань клавіатури.

Але всіх проблем із введенням тексту передбачити неможливо. Добре, коли є різні варіанти. Є ще декілька інтегрованих клавіатур

Варто також сказати про додаток jbak keyboard. Це професійна, легка, швидка клавіатура для телефону, планшета, із  буфером обміну, великими кнопками, вбудованими калькуляторами, необмеженою кількістю власних жестів, вібрацією, звуком і іншими функціями і можливостями, які необхідні людям з інвалідністю. Вимагає дуже мало пам'яті

У клавіатурі Jbak2 keyboard можна налаштувати: висоту клавіш, список мов,  зручне перемикання мов на вибір: окрема клавіша або жест, розкладки, шрифти, відображення надписів на клавішах,  поточна тема оформлення

Можливості клавіатури Jbak2 keyboard:  створення своєї розкладки для будь-якої мови, зміна висоти клавіш (також вертикальна корекція), додаткові символи на клавішах (із допомогою довгого утримання), мульти-буфер обміну, додавання своїх текстових шаблонів,  вбудований простий, науковий (інженерний) і програмований калькулятор,  голосове введення тексту (якщо підтримується на пристрої), гарячі клавіші, тощо.

 Classic Big Keyboard – це ще одна клавіатура із спрощеним варіантом набору тексту. І хоча її дизайн нічим не відрізняється від класичного, є можливість корегувати висоту клавіш, підлаштовуючи їх під особисті можливості і потреби.

Клавіатура змінює інтерфейс в залежності з обраною темою. Передбачено різноманітні варіанти, які візуально збільшують розмір літер. 

Можна обрати варіанти оригінальних налаштувань. Для того, щоб перейти в меню, досить просто затиснути пробіл, і це є особливо актуально для людей з інвалідністю.

Додаток має високі букви алфавіту, великі кнопки пунктуації і цифрові букви в одній стандартній розкладці клавіатури, за допомогою якої ви можете миттєво друкувати повідомлення і електронні листи. Повноцінна клавіатура з великими кнопками дозволяє набирати текст точніше. Ви також можете легко збільшувати або зменшувати висоту клавіш клавіатури телефону.


Немає коментарів:

Дописати коментар