01.06.20

ДОДАТОК TOSMAP — МАПА ДОСТУПНОСТІ УКРАЇНСЬКИХ МІСТ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ.



Карантинні обмеження, які більш ніж на два місяці досить радикально змінили наш звичний хід життя, поступово пом’ягшуються. Вважається, що люди з інвалідністю весь час проводять вдома. Але це, значною мірою, стереатип. І хоча частина у силу обставин є люди, життя яких проходить вдома, досить багато із нас провадять активний спосіб життя. Це не просто, але бажання реалізуватися, дає сили йти вперед.

І коли карантин послаблено, ми потроху повертаємось до звичного способу життя. Це не може не радувати. Але виходячи з дому, зазвичай зіштовхуємося зі  старими проблемами. Однією із них є бар’єри. Для всіх це звичайні сходи, бордюри, громадські вбиральні, тощо. Для нас – перешкоди.


Громадська організація «Доступно.UA» створила додаток TosMap — мапу доступності українських міст для людей з інвалідністю.

Наразі на мапі є 14 українських міст, серед яких поки немає Чернівців. Проте з часом планують додати ще шість населених пунктів, на яких буде більше 400 локацій.

«Наразі наша мапа нараховує 14 українських міст, їхня кількість найближчим часом збільшиться до 23, на яких буде більше 400 локацій. І, звичайно, ми без упину наповнюємо мапу новими локаціями», — зазначають розробники.

На мапі за допомогою фільтру можна буде знайти інклюзивні та безбар’єрні кафе, ресторани, держустанови, ТРЦ і БЦ, банки, навчальні заклади, музеї, аптеки та залізничні вокзали.

 Також у додатку можна перевірити зручності локації: чи є там пандус, сходи, зручні вбиральні, паркінг і велопарковки.

Пізніше самі користувачі TosMap також зможуть долучитися до створення мапи й додавати власні локації.

Додаток можна завантажити в Google Play та App Store.

Немає коментарів:

Дописати коментар