21.05.12

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР-ТРЕНІНГ «ТАБІР АКТИВНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ОПІКУНІВ ТА ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ».


У Вінниці 10 травня розпочався всеукраїнський семінар-тренінг «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю». У семінарі беруть участь 90 чоловік з Вінниці, Донецька, Дніпропетровська, Криму, Сум, Чернівців, Запоріжжя та Житомира.

 Протягом п'яти днів батьки разом із дітьми-інвалідами зможуть поспілкуватися між собою, взяти участь у круглих столах. А також порадитися з лікарями та психологами, як адаптувати своїх дітей до життя в суспільстві.


 - Мета нашого семінару - підготувати опікунів та людей з інвалідністю до незалежного існування, - говорить заступник асоціації «Відкриті серця» Наталія Головко. - Ми хочемо навчити цих людей долати труднощі. Вони такі самі люди, як і ми.

 За словами, Наталі Головко, деякі батьки сьогодні вперше залишили своїх дітей на волонтерів, котрі займаються з ними. Адже, як правило, діти-інваліди постійно перебувають під наглядом саме батьків. Тут є можливість трохи відпустити дітей від себе, подарувати відчуття самостійності. Та й самі батьки за п'ять днів зможуть дещо змінити свій власний світогляд
Для батьків, напередодні  дня матері у ВОУНБ ім. К.А Тімірязєва провели круглий стіл «Матір – символ добра на землі».

Провідний бібліотекар «Тімірязєвки» Людмила Введенська ознайомила присутніх з історією життя Ромненської мадонни – Олександри Деревської. Ця мужня жінка народилась у Грозному 1902 року. Під час громадянської війни працювала медсестрою, тоді ж усиновила шестеро дітей, а в роки Великої Вітчизняної – ще 26 хлопчиків і 16 дівчаток. Усі сорок вісім дітей стали для неї рідними. У повоєнні роки вона неодноразово обиралась депутатом Ромненської міськради, була членом батьківського комітету школи-інтернату. Коли її покинув чоловік, вона захворіла. А ще через два роки, 1959-го, її не стало… На могилі Олександри Абрамівни її діти написали: «Ти наша совість».

Для учасників табору проводили заняття психологи, правозахисники, соціальні педагоги. Люди з інвалідністю та опікуни взяли участь у майстер-класах «Ваш стиль», з танцювально-рухової терапії, співу  караоке, арт-терапії

Немає коментарів:

Дописати коментар