24.09.14

ДЕНЬ ЗНАНЬ І ПРИХІД ОСЕНІ


Вже традиційно на початку осені у  вінницькому центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Промінь».  святкують день знань і прихід осені. Ось і цього року 16 вересня у всіх був піднесений настрій.

Свято розпочалося із виконання  гімну України. Які натхненні  були обличчя дітей. Напевно кожен думав про Вітчизну, про нелегку долю, що спіткала її останнім часом, і від усієї душі всі бажали миру і перемоги. Також заспівали гімн центру про лагідний промінчик , що зігріває серце і дарує надію.


Учасників свята привітала заступник директора центру з навчально-виховної роботи Ірина Саранча. Вона передала найкращі побажання від директора центру. На жаль   він не зміг цього зробити особисто тому, що знаходився у військовому шпиталі,  поряд із колегою, якій приїхав на декілька днів із зони АТО і проходив реабілітацію. Єдине, що побажала Ірина Григорівна всім  присутнім, – віри в себе. Віри в те що кожен є  важливий для центру і для всіх ,хто поруч.

Романтичного настрою всім додав виступ ансамблю спортивного бального танцю «Грація» міського палацу дітей та юнацтва. Вони майстерно виконали чудовий вальс.  
На свято завітала дивна гостя – її величність осінь. Весела, гарна із своєю свитою – жовтим листям,  яке задумливо літало у повітрі. Вона всіх запросила у дружній хоровод. Діти із радістю підтримали цю пропозицію і закружляли у колі.  Вони готувалися до цієї зустрічі завчасно і підготували для цієї загадковою пані свої подарунки – вивчили вірші. Про осінь, батьківщину, батьків, вчителів.

Були вітання від працівників центру, батьків, гостей. Було сказано багато теплих слів, побажань, сподівань.  Вокальний ансамбль вихованців центру виконав пісню «А я живу на рідній Україні».   
Несподівано з’явилася таємнича гостя - королева знань. В руках у неї був  чарівний ключ  від країни  навчання. Цей ключ вона подарувала цьогорічним першокласникам центру. На щастя, на успіхи, на добрий плідний шлях до пізнання нового, цікавого, корисного.

Цього року в нашу країну прийшла біда -  почалися воєнні дії. В усіх школах на свято першого дзвоника замість квітів діти принесли кошти для поранених бійців. Центр також долучився до цієї доброї справи. Учасникам свята було запропоновано купити сувеніри. Сувеніри були дуже гарні з українською символікою. Діти були щасливі, що віддаючи  свої маленькі заощадження, вони долучилися до загальної справи, виконали громадянський обов’язок.  


Немає коментарів:

Дописати коментар