03.12.14

НЕРУКОТВОРНА КРАСА

Сумчанка Дар’я Безкоста має важку форму ДЦП. Власне тіло непідвладне їй. Майже все, крім пальців ніг. Саме ними Даша малює свої картини.  Годинами, зігнувшись та обійнявши ноги руками, юна художниця працює над своїми творами.

Для Даші малювання – це спосіб самовираження і самореалізації. У своїх картинах вона показує свої думки, надії, внутрішній світ. І цей світ завжди яскравий, добрий, привабливий, наповнений   теплими кольорами. Це свідчить про добру душу дівчини. І дійсно, вона ніколи не нарікає. 

Виставки картин Даші проходять у Сумах і Києві. Побувавши на них, неможливо залишитись байдужим. Видно, що вона дуже любить життя, приймає його і намагається зробити кращім. Ці почуття передаються через її картини.  


Як і всі люди з діагнозом ДЦП, Даша намагається знайти способи для активної взаємодії із зовнішнім світом. Активно спілкується у соціальних мережах, полюбляє романтичну і запальну музику, мріє про романтичні пригоди. Ще одне її захоплення – це плетіння намиста.. Виготовляє прикраси майстриня також ногами. 

Даша врятувала життя людині. Маленькому Денискові були потрібні гроші на операцію, яку мали робити в одній із клінік Києва. Родина хлопчика не могла оплатити лікування. І тоді Даша виставила свої картини на аукціон.  Зібрані кошти пішли на сплату операції Дениса.
Дівчина – щира патріотка України. Кошти від останньої проданої роботи перерахувала на допомогу армії.


В серці Даші живе мрія – зустріти своє кохання. І саме цій темі присвячені її останні картини.  Попри важку хворобу, байдужість сучасного світу, жорстокість сердець вона вірить у зустріч, що наповнить її життя незнаними їй досі фарбами.




































Немає коментарів:

Дописати коментар