03.01.15

У ВІННИЦІ ЛЮДИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ДЕБЮТУВАЛИ ЗІ СПЕКТАКЛЕМ

19 грудня у Вінницькій обласній бібліотеці ім.К.А.Тімірязєва відбулася прем’єра вистави за п’єсою Анни Багряної «Над часом».

Акторами виступили учасники народного театру-студії «Сьоме небо» Вінницького національного медичного університету ім.М.І.Пирогова, Театру книги «Прочитання» Вінницької ОУНБ ім. К.А.Тімірязєва, молоді люди з обмеженими фізичними можливостями – студенти Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна» та Вінницької обласної громадської організації молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія». Проект реалізується за підтримки Програми і3 «Ідея – Імпульс – Інновація» Фонду «Розвиток України».


Постановка драматичної поеми відбулась в рамках проекту «ART-TIME без обмежень», який здійснює громадська організація «Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» спільно з народним театром-студією «Сьоме небо» та Театром книги «Прочитання».
Метою проекту «ART-TIME без обмежень» є сприяння розвитку інтегрованого театрального мистецтва через залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до творчих майстерень і театральних постановок. У рамках проекту вже відбулись 4 театральних та мистецьких майстер-класи, які об’єднали в єдине ціле молодь з вадами слуху, опорно-рухового апарату та зацікавлене студентство, ще раз довівши, що меж у мистецтві не існує.

Вони разом  опановували акторську майстерність, сценічну мову і виконували етюдні вправи, створювали маски із пап’є-маше та художньо їх оформлювали, вивчали різні системи театральної ляльки і процес роботи актора з нею. При необхідності допомогу у спілкуванні надавали викладачі мови жестів ВСЕІ Університету «Україна».

Немає коментарів:

Дописати коментар