20.03.15

СОЦІАЛЬНИЙ ТУРИЗМ

Соціальний туризм – одна з найцікавіших форм реабілітації людей з особливими потребами. Це – прояв активної життєвої позиції. До того ж це чудовий спосіб поглибити знання, відтворити сили і особисту мобільність, встановити нові контакти.

В стратегічні програми багатьох областей, які систематично відвідують туристи, включений універсальний дизайн. Тобто всі приміщення і місця масового відвідування розташовані так, що туди без перешкод може потрапити людина із будь-якими фізичними обмеженнями.


Вінницька міськрада виділила 250 тис. грн.. на реалізацію кращих грантових проектів громадських організацій. За бюджетні кошти, зокрема, розвиватимуть соціальний туризм для тих, хто прикутий до інвалідного візка. Також соціальний туризм розвивається за рахунок грантів, отриманих з міжнародних і вітчизняних  фондів.

На протязі всієї своєї  діяльності Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» значну увагу приділяє подорожам. Екскурсії користуються великою популярністю серед членів організації. Першими були виїзди до Печери, Умані, Сокільця. Пізніше пішли більш віддалені напрями – Київ, Львів, Ужгород.  І врешті – омріяні Карпати. Перша поїздка туди тривала три дні. Ми відвідали музей писанки в Коломії, полазили по скалах Довбуша, побували в Яремчі і Ворохті, провели ніч на Івана-Купала в гірському лісі.  Під час другої поїздки було грандіозне підкорення Говерли.


ГО «Гармонія» намагається виконати поставлені задачі в сприянні налагодження системи реабілітаційного туризму та активізації самих людей з інвалідністю як користувачів туристичних послуг в рамках проектів «Соціальний туризм для туристів на візках» і «Відкрий для себе Вінниччину». Туризм має величезний потенціал позитивного впливу не тільки на людину , але і на суспільство в цілому. Безумовно , розвиваючи нормативно-правову базу туристської індустрії і стимулюючи туристську діяльність, створюючи безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю, ми сприятимемо їхній самостійності та мобільності у  вільному пересуванні туристичними місцями самостійно або з мінімальною сторонньою допомогою.

Немає коментарів:

Дописати коментар