09.03.16

ПЛАНШЕТ ДЛЯ ЛЮДЕЙ ІЗ ВАДАМИ ЗОРУ



Спеціалісти Мічиганського  університету працюють над створенням планшету для людей із вадами зору. Існуючі моделі дозволяли використовувати лише голосові підказки. Та цього замало. Неможливо передивлятися нові сайти, знайомитись із графічними зображеннями, спілкуватися у соціальних мережах.

Дані на дисплеї оновлюються і виводяться не більш як один рядок. За допомогою пневматики і гідравліки можна відчути на дотик знайомі для сліпих знаки. Вся інформація передається шрифтом Брайля, який складається з комбінації крапок. Для більш зручного користування крапки наповнюються повітрям.


Останнім часом люди із вадами  зору все менше використовують текстову інформацію. Перевага надається аудіопристроям. Спеціальні планшети можуть повернути попит користувачів до культури читання.


Серійне виробництво таких моделей поки що не планується.  Та й приблизна ціна поки що не називається. За попередніми даними мова йде про десятки тисяч доларів. Але це дійсно необхідна річ. Йде активна робота з удосконалення виробництва моделей, а також зменьшення ціни.  

Немає коментарів:

Дописати коментар