29.10.16

ВІЛЬНИЙ ПРОСТІР ВАШІ ПРАВА

Всі люди є рівними у своїх правах і повинні мати однаковий доступ до об’єктів громадського користування. Це право закріплене Конституцією України, а також Конвенцією ООН про права людей з інвалідністю, яку ратифікувала Україна. Створення перешкод та неналежним чином реалізовані умови для вільного пересування людей з обмеженою мобільністю порушують ваші права!

З бар’єрами в архітектурному просторі зіштовхуються у своєму житті більше 50% населення, і це не лише люди на інвалідних візках. До категорії людей з обмеженою мобільністю відносяться батьки з дітьми на візочках, люди похилого віку та ті, хто має тимчасові проблеми зі здоров’ям. Відсутність умов для вільного пересування перешкоджає можливоcті вести активне та повноцінне життя, а також порушує права людини.


Програма "Вільний простір" – це Інтернет-мапа вашого населеного пункту, де можна показувати місця, адаптовані для пересування людей з інвалідністю, зокрема з допомогою візка.

"Вільний простір" - це зручний та дієвий інструмент, за допомогою якого ви зможете зробити власне місто більш адаптованим для людей з обмеженою мобільністю. Зареєструвавшись на сайті чи у програмі, ви зможете разом із розробниками створити інтерактивну мапу доступних місць, а також змінювати місто за допомогою скарг у контролюючи органи, якщо об’єкт є непристосованим до потреб людей з обмеженнями в пересуванні.

Ціль проекту: надати користувачам сайту інструменти для створення скарг на недоступні об’єкти, що знаходяться в муніципальній або комерційній/приватній власності, а також — переглядати доступні об’єкти. Ознайомлення населення з існуючими проблемними місцями, що є недоступними для людей з обмеженою мобільністю, із законодавчою базою, новинами та тенденціями, що стосуються тематики проекту.

Знайдіть об’єкти, що відповідають вашим потребам
Наша інтерактивна мапа допоможе вам знайти об’єкти, які найбільш пристосовані для людей з обмеженою мобільністю та прокласти зручний маршрут.
Зробіть своє місто доступним.  Стежте за змінами. Скористайся мапою
Напишіть скаргу

НАПИШІТЬ СКАРГУ!

Якщо Вам відомий об’єкт або установа, які не відповідають нормам доступності, ви можете оформити та відправити скаргу у відповідний контролюючий орган.

Зареєструйтесь зараз!

Слідкуйте за тим, як ваше місто змінюється на краще!
ВИ Є ВЛАСНИКОМ УСТАНОВИ?

Зареєструвавшись, ви зможете власноруч додавати нові об’єкти, а також відзначати ступінь їх доступності.
Все дуже просто: вкажіть недоліки об’єкту, і система автоматично згенерує документ скарги.

Адреса сайту: http://vprostir.info. Існують програми для планшетів і мобільних телефонів. Можна обрати безбар’єрний маршрут вже в дорозі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар