11.10.16

ФЕСТИВАЛЬ «БАГРЯНА ОСІНЬ НА ПОДІЛЛІ»

Вже стало доброю традицією з настанням жовтня проводити у Вінниці фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями «Багряна осінь на Поділлі». 9 жовтня в приміщенні Вінницького музично-драматичного  театру ім. М. Садовського відбувся заключний концерт фестивалю .  Ніщо не може заборонити митцю творити, душі співати, сидячи на візку танцювати. Вінниччани шанують творчість людей, яким так важко виявити свої таланти, тому і приходять їх підтримати.

Цього року більшість виконаних творів відзначалась тугою за долю України, захопленням подвигом воїнів, щирою любов’ю до Вітчизни. Саме такими запам’ятались виступи Юліани Гаріної, Олександра Козака, Марії Остапенко та ін…


Переселенка із Донбасу Наталія Чехоноцька полонила глядачів своїми чарівними танцями. Незважаючи на те, що пересувається на інвалідному візку,  вона продемонструвала гармонію, чарівність і пластичність.

Богдан Олійник в  танці, проникливими рухами і жестами передав свої почуття.

 Усіх вразили твори  поета, журналіста,  блогера  Юрія Прокопенка, в якого відсутня мова. Його творчість представила майстер художнього слова  Ірина Оригієнко.  Бажання творити, спілкуватися, проводити активнр життя сильніше за хворобу. Сьогодні Юрій успішна, реалізована людина.

Ніжним, мелодійним голосом  заворожила всіх присутніх  Маріам Камара, яка є переможницею багатьох конкурсів .

Музиканти вінницької рок-групи «Свіль» порадували всіх  ритмічними  мелодіями. В супроводі групи  Володимир Непийвода виконав  власну пісню про Україну. З хлопцями заспівала також і Тетяна Некивайко.

Під кінець  фестивалю відбувся  інтегрований показ колекції одягу від дизайнера Katrin Fox, переможця  обласних, всеукраїнських і міжнародних конкурсів.

«Багряна осінь на Поділлі» це один з заходів, що дає можливість людям з інвалідністю розвиватися у своїй творчій діяльності та ділитися її результатами.

Учасники фестивалю отримали почесні дипломи і подарунки .

Присутні були в захопленні від творчості  яскравих особистостей. Всі були переповнені позитивними емоціями .  

Немає коментарів:

Дописати коментар