28.07.18

ДІВЧИНА «КІБОРГ»

Вона не уявляла свого життя без спорту. Теніс був її стихією. Одеситка Тетяна  Воротіліна виступала в Тайланді, в Камбоджі.

Біда підкралася несподівано. Їхала із друзями на байку. Несподівано на зустрічну смугу виїхала вантажівка. Відбулося зіткнення. Так почався складний життєвий етап, сповнений болю, страждань, а також невпинної боротьби і сили волі.     

Далі були лікарні, більше 40 загальних наркозів, півтора місяця під морфієм, рік на милицях та пошуки лікарів-хірургів, які зможуть якісно відрізати частину ноги. Такі знайшлися у Німеччині.


Прийшлося починати життя з початку. Тіло довго звикала до протезу, а душа до нового статусу. Аде жити хотілось. Починала із ходьби на милицях – довгої, виснажливої, болючої. Свої досягнення висвітлювала у фейсбуці, де називала себе «кіборгом». Найбільше раділа схвальним відгукам.

Все життя Тетяна була спортсменкою і лише у спорті бачила своє майбутнє. На милицях, терплячи болі, вона все ж-такі почала займатися. Спочатку були перші кроки, потім довші переходи, а потім протез. Із кожним разом дистанції ставали довгішими, а хода впевненіше. Звикнути до протезу складно, але незламна воля долає всі труднощі.    

Люди бувають різні: одні розуміють, інші відштовхують. Хтось намагається допомогти, хтось обходить стороною . В Одесі важко зловити машину, якщо ти на милицях. Для цього потрібно сховати їх за дерево, відчинити двері, домовитись з таксистом, швидко взяти милиці і сісти.

Свій перший забіг на довгу дистанцію Тетяна пробігла цього року в Одесі. З 21 кілометром впоралась за три години. УВінниці вона подолала дистанцію  у 21 кілометр на протезі. Про забіг говорить, що бігти було трішки важче, ніж у нових кросівках. 

Немає коментарів:

Дописати коментар