30.01.19

УСПІШНІ БЛОГЕРИ



Блоггінг – це спосіб самовираження і самореалізації. Це чудова нагода розповісти про себе, свої захоплення, свої думки. Бар’єр, який стояв між суспільством і людьми з інвалідністю, став менше. Тепер до їх послуг безмежний простір Інтернет. Простір, де велика аудиторія, яка готова почути вашу думку.

Відомо багато людей з інвалідністю, чиї блоги популярні у мережі. Їхні пости поширюють, ідеї обговорюють, з ними спілкуються. Доречи саме блоггінг допоміг їм знайти друзів, партнерів і кохання не тільки у віртуальному, але і в реальному житті.

Дитинство Вінні Харлоу було захмарене невиліковною хворобою. Вона страждала на витилиго –хворобу шкіри, в наслідок якої на тілі з’являються білі плями. Однолітки не сприймали її, і це завдавало великих страждань. Та жага краси надавала сил не здаватися.


Вінни кинула виклик ідеальним стандартам моди. У 2011 році вона розмістила відео на .youtube під назвою «Витилиго – стан шкіри, а не життя». Після цього нею зацікавились продюсери кількох телевізійних розважальних проектів.   Вінні взяла участь у шоу «Краса по-американські», відкрила модельний бізнес, з’явилася в музичному шоу в JMSN       «The One»  зараз вона активістка і обличчя бренду одягу Desigual в Барселоні.

Свої досягнення Вінні демонструє у блозі, який налічує 1 мільйон підпісчиків. На своїх
сторінках автор підкреслює, що мрії збуваються і немає нічого неможливого. Є люди, які зосереджені  на власних недоліках і не підкорюють ті вершини, які доступні здоровим людям. Але кожна людина здатна на все. Вінні народилася, щоб це довести.

За кілька місяців до закінчення школи Сергій Кутовий з Архангельська мав такі ж мрії, які плекає кожний юнак. Та раптова аварія здавалось би зіпсувала все. Ампутація ноги перекреслила всі плани.

Знаходячись у лікарні, Сергій дуже набрав ваги, і розпочинати реабілітацію потрібно було із схуднення. Сергій збирав інформацію за цією темою, аналізував її, перевіряв на собі. Праця і наполегливість дала результати  - вдалося схуднути на 42 кілограми. Коли в Іnstagram Сергій виставив свої фото «до» і «після», вони стали користуватися досить високою популярністю. Користувачі Мережі ставили багато питань. Тоді і виникла ідея щодо блогу про схуднення.

Зараз аудиторія  блогу Сергія перевищує 100 тисяч читачів. Він має дівчину і цілком забезпечує себе. Займається спортом і мріє бути мотиваційним тренером. Сергій впевнений, що вести блог може кожний. Головне робити це від душі. І тоді обов’язково знайдеться аудиторія, якій будуть цікаві саме ваші розповіді.      

Дмитру Щебетюку двадцять сім, кілька років тому він отримав травму хребта і тепер пересувається на інвалідному візку. Дмитро живе дуже насиченим життям - в складі команди "Доступно.UA" перевіряє кафе і ресторани на доступність для людей з інвалідністю, знімає відеоблог, подорожує, займається стрільбою з лука, плаває і веде рубрику "Інклюзія" в передачі Майкла Щура на UA: Перший .  

На власному YouTube Дмитро підіймає важливі теми про інклюзію. По-сучасному легко і невимушено говорить про те, що турбує і «зачіпає» тисячі українців. Він близький сучасній молоді і саме серед них впроваджує ідеї про рівність і включення.

Це лише   невеликий перелік яскравих особистостей, які досягли успіху завдяки своїм блогам. Вони працюють від душі.  Відвідувачі їх ресурсів відчули це і відповіли цікавістю і небайдужістю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар