27.02.19

ЗАМОВЛЯЙТЕ КВІТКИ ЗА ПЕНСІЙНИМИ ЗНИЖКАМИ НА ПОТЯГИ НА САЙТІ BOOKING.UZ.GOV.UA.


На протязі досить тривалого часу замовлення залізничних квитків онлайн зі знижкою згідно пенсійних посвідчень було зупинено. Це трапилось в наслідок перенавантаження серверів і завеликого попиту на послугу.


Укрзалізниця разом із комітетом соціальної політики запровадили відповідні опції на сайті booking.uz.gov.ua. На цю послугу очікували давно, адже вона сприяє безбар’єному доступу до залізничного сервісу.

Зараз послуга діє у тестовому режимі виключно на сайті Укрзалізниці , у подальшому сервіс буде доступний також через мобільні додатки.

Для оформлення пільгового квітка потрібно надати інформацію ім’я та прізвище пасажира, про номер пенсійного посвідчення, групу інвалідності, термін діючих пільг. Якщо хоча б один із зазначених пунктів не співпадає, квиток не видається. Інформація перевіряється у Централізованому банку даних з проблем інвалідності Мінсоцполітики. У разі ненавмисного виникнення таких проблем, потрібно звернутися до органу соціального захисту населення за зареєстрованим або фактичним місцем проживання.

Оформити проїзні документи через інтернет можуть люди з інвалідністю, які належать до пільгової категорії громадян на проїзд залізничним транспортом за пільговою ціною без використання талонів. Це інваліди Великої Вітчизняної війни І та ІІ групи, інваліди Великої Вітчизняної війни ІІІ групи та прирівняні до них особи, інваліди війни ІІ-ІІІ груп з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилось 85 років та більше, інваліди війни І, ІІ та ІІІ групи, інваліди І, ІІ та ІІІ групи. Придбати пільгові квитки онлайн також можна дітям-інвалідам до 6 років та від 6 до 18 років.


Немає коментарів:

Дописати коментар