27.02.19

У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ СПОРУДЖЕНО ПІДЙОМНИК ДЛЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ


Говорячи про інтеграцію людей з інвалідністю у суспільство, насамперед йдеться про доступність. А для створення умов доступності необхідний контакт із владою.

Двері Вінницької облдержадміністрації завжди відкриті для людей з інвалідністю, а можновладці готові для співпраці. Приміщення стало більш доступним завдяки спорудженню спеціального підйомнику для людей на візках.



18 лютого, голова облдержадміністрації Валерій Коровій та голова обласної Ради Анатолій Олійник разом із своїми заступниками взяли участь у символічному запуску новозбудованого ліфта. Від обласної громадської організації молоді з інвалідністю «Гармонія» першими оцінили зручність підйому з 1-го до 4-го поверху адмінбудівлі  Людмила Нецкіна та Олена Чорнобривенко.

Приміщення є пам’яткою архітектури і тому вбудувати подібний підйомник було не просто. Кілька років розроблявся будівничий проект. Тому проект і називається «реставрація».  А сам підйомник швейцарського виробництва.

 Під’їзд до підйомника облаштований так, що людина на візку може легко пересуватися без сторонньої допомоги. Прозорі стіни створюють приємне враження. Є все необхідне для самостійного пересування людей з інвалідністю - кнопки виклику і  «тривожна» кнопка, а також телефон для зв’язку з відповідальним за технічний стан (у випадку несправностей). 

Ідея щодо будування ліфту належала Раїсі Панасюк. Їй було не байдуже все, що пов’язано із мобільністю і безбар’єрністю людей з інвалідністю. 

Архітектор Леонід Гужва зазначив, що на будівництво ліфта були виділені кошти у 2016 році. Загальна вартість становить 2,9 мільйона  гривень. Ліфт може перевозити до 400 кілограмів.   

Немає коментарів:

Дописати коментар