29.10.11

ПОВНОЦІННИЙ УСПІХ


Мета посібника «Повноцінний успіх» - надання інформації і практичних порад людям з обмеженими фізичними можливостями, щодо їх працевлаштування та зайнятості посібник містить корисну інформацію;

• про правові аспекти у галузі працевлаштування;

• про всі навчальні заклади і спеціалізовані центри вінницької області;

• про районні центри зайнятості.

Ці відомості допоможуть обрати потрібну професію та реалізувати свій потенціал.

На сучасному етапі розвитку суспільства існує тенденція до гуманізації всіх сторін нашого життя. Особлива увага повинна приділятися людям, що мають обмежені можливості в розумовому і фізичному розвитку.



Перехід України на європейські стандарти життя обумовлює нові підходи до проблем зайнятості та працевлаштування інвалідів. У державній політиці щодо осіб з інвалідністю пасивні заходи змінюються активними заходами, які пов’язані із забезпеченням їхнього права на працю через надання рівних можливостей на ринку праці, створення сприятливих умов оплачуваної роботи.

Україна як член Ради Європи приєдналася до Соціальної Хартії, яка визначає права людей з інвалідністю на незалежність, соціальну інтеграцію та учать у громадському житті. Держава зобов’язалася активно сприяти зайнятості інвалідів, професійно орієнтувати їх, залучати до роботи та створювати для них спеціальні робочі місця. 

Особливої актуальності проблема зайнятості набуває у зв’язку з постійним зростанням їхньої чисельності, що викликає соціальну напругу в суспільстві, оскільки для інвалідів мати роботу означає мати можливість підвищити соціальний статус, свою значущість, поліпшити добробут. Для суспільства працюючий інвалід – це розв’язання багатьох проблем.

Отже, європейська орієнтація України потребує нових підходів до розв’язання проблем зайнятості інвалідів. Ця категорія громадян повинна мати не лише право, а й державні гарантії праці. Практика показує, що залучення громадян з інвалідністю до сфери праці важливе як для них самих, так і для держави. Таким чином підвищується життєвий рівень людей з особливими потребами, збільшується їхня платоспроможність. Проте головну роль у цьому процесі повинна відігравати сама особистість, державу потрібно сприймати лише як помічника у здійсненні можливостей та мрій. Сучасний світ дає нагоди для цього, адже це світ новітніх технологій, відкритої інформації, які здатні підтримати ініціативу особистості зайняти достойне місце у суспільстві.

2 коментарі:

  1. А як можна взяти цю книгу, чи, можливо, купити?

    ВідповістиВидалити
  2. Цей посібниик випустила Вінницька обласна громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями на візках «Гармонія». Контактний e-mail edelves2003@ukr.net
    Тал. 0677905303
    Керівник Раіса Понасюк

    ВідповістиВидалити