16.04.13

КНИГА ПРО ОСОБЛИВУ ДИТИНУ


Автор Оксана Мороз
Нещодавно в залі засідань міської ради Вінницька громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія» презентувала книгу «Кожен з нас особливий» вихователям садочків та викладачам молодших класів.


У ній ідеться про Соломійку – дівчинку з особливими потребами та її друга Промінчика, які подорожують Вінницею й розповідають про умови, створені в місті для людей з обмеженими можливостями. Текст написаний у формі діалогу і легко сприймається дітьми. В книзі вміщені фотороботи та яскраві малюнки.
 

Як повідомила керівник «Гармонії» Раїса Панасюк, видання створене з ініціативи громадської організації та за сприяння Вінницької міської ради в рамках проекту «Кожна дитина особлива», а також управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Вінницької обласної державної адміністрації в рамках проекту «Освіта доступна для всіх».

У виданні також вміщені рекомендації для дорослих, на що необхідно звернути увагу дитини при читанні цієї книги і як правильно розповісти про людей, які мають певні обмеження.

Заступник міського голови Валентина Балицька зазначила, що міська влада із задоволенням підтримала проект «Гармонії»:

– У нашому місті є багато гарних ініціатив, зокрема «Місто, доступне для всіх», «Місто, дружнє до дитини». У їх рамках проводяться численні заходи, спрямовані на адаптацію в суспільстві людей з особливими потребами. Ця книга є черговою сходинкою в соціалізації дітей з обмеженими можливостями та впровадженні інклюзивної освіти. Адже ми лише на початку шляху, а попереду ще дуже багато роботи в цьому напрямку, – зазначила Валентина Балицька.

За її словами, це видання стане гарним посібником для вихователів та вчителів. Тому книгу розповсюдять у садках та молодшій школі.

Крім іншого, в книзі вміщені адреси та контакти організацій, які працюють із людьми з особливими потребами, а також детальна інформація про центр «Гармонія».

Немає коментарів:

Дописати коментар