26.04.13

СВЯТО ФУТБОЛУ


У Вінниці відбувся футбольний турнір команд, які складають люди із особливими потребами. Поєдинок проходив на центральному стадіоні парку. Організатором турніру виступив вінницький міський центр «Соціальна служба для молоді».

Спортивні змагання серед людей з  обмеженням функціональності широко розповсюджений у всьому світі. Їх підтримує  багато міжнародних організацій, зокрема це «Спеціальна олімпіада» та «Корпус миру». Ці дві організації просувають ідеї гуманізму та миру в усьому світі. Представник Корпусу Миру Майкл Диксон, що був присутній на турнірі у Вінниці, виступив з урочистою промовою.


Під час церемонії відкриття  організатори та партнери турніру привітали учасників змагань, побажали успіху і чесної боротьби.

Подібні турніри проходять у Вінниці не вперше. Більшість команд вже зустрічалися на футбольному полі. Тож приємно було учасникам зустріти не лише потенційних суперників, але й давніх приятелів.

Втім гра є гра. Команди зіграли кілька матчів, згідно результатів яких визначилися переможці. У третьому дивізіоні третє місце здобули команди Г.О. «Надія» і Г.О. «Паросток».  Друге місце зайняла команда «Відкриті серця». Перше місце отримала команда вінницького обласного центру «Обрій».

У другому дивізіоні третє місце посіла команда жмеринського психо-неврологічного інтернату. Друге місце за прибузькою спеціальною школою-інтернатом. Перше місце зайняла команда центру «Промінь».

У першому дивізіоні третє місце посіла команда Дрогобицького товариства   «Надія». На другому місці команда стрижавського дитячого будинку-інтернату. І нарешті на першому місці команда реабілітаційного центру 1-2 ступеню вінницької загальноосвітньої школи РНЦ.

Команди отримали грамоти, футбольні м’ячі і солодкі подарунки. Переможців відзначено золотими кубками.

Немає коментарів:

Дописати коментар