17.05.13

ДЕЩО ПРО УСПІХ



Бути коханою, потрібною, успішною – мрія чи не кожної людини. Часто в житті так буває, що своєї мети досягає той, у кого на перший погляд було зовсім небагато шансів. Від чого це залежіть? 

Насамперед успіх базується на цілеспрямованості людини. Часто доводиться чути від знайомих, що обставини не дозволили навчатися, отримати гідну роботу, реалізуватися. Так, це прикро. Але не варто опускати руки. Везіння – важливий фактор для досягнення цілей. Але ще важливіше довести , що ти можеш зробити більше і гідний кращого життя.

Важливим елементом у цьому напрямку є покликання. Адже людина, яка не знайшла свого покликання, не може бути щасливою. Покликання починається із мрій. Це те, до чого я прагну, про що постійно думаю, що міг би робити безкоштовно.   Також це може бути відповідь на потребу (суспільну чи особисту), яку я можу змінити.


Але при цьому слід звертати увагу і на реальні можливості. Можна використати методику SMВRT, що у перекладі з англійської мови означає розумний (кмітливий).  Якщо говорити про цілі, SMART розглядається як абревіатура від слів   Specific – конкретний; Measurable - вимірний; Achievable - досяжний; Realistiс - реалістичний; Timed – визначений в часі. Користуючись саме цими принципами, варто будувати плани.

Також корисно визначити ресурси, якими я реально володію і лише згідно їх визначати подальші дії. Зазвичай їх не багато, але  саме це і надихає на творчий підхід щодо вирішення проблеми. Часом звичайна на перший погляд можливість може стати ключовою у подоланні труднощів. Результат буває несподіваним, але привабливим.

Існує ще однин ключовий ресурс,  це талант. Тобто те, що Вам вдається легко, майже інтуїтивно, вміння, яке часто ставало у пригоді, риса , яка подобається оточуючим. Часто Ви навіть не здогадуєтесь, що саме це вміння може допомогти тому,що воно здається чимось звичайним, неважливим. Однак саме воно іноді виявляється найпотужнішим арсеналом мисливця на удачу. 

 Люди, які досягають успіху, не сидять на місці. Вони енергійні, винахідливі, кмітливі. Адже шлях до удачі сповнений спроб, пошуків і наполегливості. І лише конструктивне мислення, творчий підхід, а також позитивний настрій неодмінно приведуть до перемоги.


Немає коментарів:

Дописати коментар