21.05.13

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ З НАГОДИ ВІДКРИТТЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО НАВЧАЛЬНОГО СЕМІНАРУ-ТРЕНІНГУ «ТАБІР АКТИВНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ОПІКУНІВ ТА ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ»


20 травня напередодні відкриття всеукраїнського навчального семінару-тренінгу «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю» відбулася прес-конференція, на якій були представлені етапи підготовки, основні напрями роботи, а також задачі майбутнього заходу. Організатори , а також партнери  розповіли про те, як виникла ідея створення табору, поділилися сподіваннями.   

Табір відбувається завдяки фінансової  підтримки  Всеукраїнського громадського соціально-політичного об'єднання «Національна асамблея інвалідів України». Організатором виступає Вінницька обласна громадська організація «Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця», співорганізатором - Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями „Обрій". У роботі табору буде брати участь команда державних і громадських організацій  міста.


Подібні табори у Вінниці проводяться з 2010 року. Спочатку це були заходи обласного рівня. Цього року відбудеться другий табір, у роботі якого будуть брати участь представники із різних регіонів України.

Основна задача табору - готувати людей з  особливими потребами до незалежного життя у громаді, навчати їх долати перешкоди, які виникають у наслідок ізоляції їх родин, труднощі на шляху самореалізації та інші соціально-побутові проблеми, а також реалізувати всеукраїнську програму  “Сприяння розвитку громадського руху жінок-інвалідів та батьків, які виховують дітей-інвалідів”.

Немає коментарів:

Дописати коментар