18.10.14

ЯК ЗАВ’ЯЗУВАТИ ЗРУЧНО ШНУРКИ?

Для людини з хворими руками зав’язати шнурки іноді є справжньою проблемою. Які тільки способи ми не шукаємо для того, щоб подолати цей бар’єр. Наведемо деякі цікаві приклади, які знайшли в Мережі.

1.       Спосіб, що носить ім'я. Ian .  Цей спосіб поєднує швидкість, зручність, красу і надійність. Зробіть петлю з кожним із кінців ремінця і одночасно виводьте їх однин через одного, тим самим миттєво формуючи вузол.













2. Зробіть дві петлі і пропустіть їх через "дірку" в середині. Готовий вузол крім міцності ще й cиметричний







3. Стандартний вузол, або "Навколо дерева"


Приблизно так в дитинстві вчать зав'язувати шнурки, це найпоширеніший спосіб, яким можна зав'язати шнурки на черевиках










4. Двопетельний вузол (вузол "Заячі вушка")
Зробіть по петлі з обох кінців (вони-то і схожі на вушка), і просто зав'яжіть їх у вузол. Саме цей, а не №3, вузол є найпоширенішим (їх результати зав'язування повністю збігаються)  

 Яким би простим не здавався цей вузол, ось таке його виконання не вірне, такий вузол незбалансований і Ваші черевики увесь час розв'язуватимуться ("Бабусин вузол"



А ось таке положення правильне, вузол на шнурках триматиметься міцно:


5. Двокроковий вузол


Перший крок полягає  у зав'язанні вузла, витягнувши жовтий кінець  шнурка. Вже після цього з нього треба зробити петлю і зав'язати з блакитним кінцем шнурка, це буде другий крок.















Цей вузол несиметричний, тому не дуже гарний, але досить міцний, адже навіть випадково потягнувши за кінець шнурка, Ви не розв'яжете відразу увесь вузол, а всього лише його другу половину.

6. Вузол хірурга

 Поширений, але не кращий з надійних вузлів. Спочатку дієте як при зав'язанні стандартного вузла на черевиках, але жовтий кінець шнурка обертаєте навколо вузла ще раз.




Краще для зав'язання шнурків на черевиках користуватися надійним вузлом №2, він симетричний, тому красивіший і безпечніший.

7. Вузол "Бірюзова черепаха"

 Ім'я вузла виникло з назви магазинчика, в якому взуття зав'язували саме так.
 Починаєте зав'язувати вузол "Заячі вушка", але протягуєте жовту петлю в середню дірку ще раз.



8. Кращий вигин

Ще один варіант надійного вузла


9. Скорочений вузол Ian Fieggen
 Петлі теж протягуються одна в одну, але трохи інакше, ніж у звичайному вузлі Ian Fieggen (зверніть увагу на напрям кінців шнурків!













10. Спосіб для зав'язання шнурків однією рукою
























Немає коментарів:

Дописати коментар