24.10.14

ЗУСТРІЧ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ІЗ КАНДИДАТАМИ У ДЕПУТАТИ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

З  вересня по грудень 2014 року Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» реалізує  проект «Рівні можливості у парламентських виборах 2014 року», метою якого є переконати людей з інвалідністю (особливо молодь) та людей, що живуть з ВІЛ/СНІД, у важливості їхньої громадської активності, у їхній значимості й залучити їх до виборчого процесу, а також налаштувати громаду Вінниччини на толерантне ставлення та розуміння проблем вищезгаданих категорій і всіляке сприяння їхньому волевиявленню у парламентських виборах   2014 року. Проект реалізовується в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

20 жовтня відбулася  зустріч людей з інвалідністю із кандидатами у депутати до Верховної Ради України у кінотеатрі «Родина».

Зустріч розпочалася із промови голови правління громадської організації «Паросток» Ірини Саранчі. Вона підкреслила, що серед людей з інвалідністю є чимало таких, що вміють будувати суспільство рівних можливостей. На жаль на вищому рівні майже всі закони щодо людей з інвалідністю приймаються без їх участі , і тому ці закони недосконалі. Хочеться, щоб між депутатами і громадянами різних верств і груп постійно відбувався діалог.


До бесіди долучилась кандидат від партії Батьківщина Солейко Наталя Петрівна. Основною думкою її виступу було те, що людина із будь-якою формою інвалідності повинна бути залучена до соціуму і займатися тим, до чого має хист і бажання. Проблема подолання  дискримінації повинна  вирішуватись, починаючи із дитячого садка і школи. Які б фізичні і психічні вади не мала б дитина,  це не повинно заважати їй формуватись у соціумі. Підростаючи, всі мають отримати освіту і роботу згідно із покликанням. Також держава повинна забезпечувати гідні умови проживання і самореалізації кожного громадянина, створюючи сприятливі умови для  проживання, навчання, працевлаштування, отримання медичної допомоги, тощо.

Громадський діяч Людмила Станіславенко представляла партію Удар. Вона не є кандидатом в
народні депутати , але активно співпрацює з організацію «Паросток» у багатьох проектах. Із прикрістю вона констатиювала той факт, що на зустріч прийшли представники лише двох партій.  З дитинства Людмила спілкується із людьми з особливими потребами і тому їх проблеми близькі їй. Напередодні виборів   є активним учасником проекту «Рівні можливості у парламентських виборах 2014 року», Людмила зазначила , що як представник партії буде робити все, щоб на місцевому рівні до складу рад різних скликань входили люди з особливими потребами.

Цю думку підтримав і Борис Максимчук, голова ОО Європейської партії України, само висуванець.  У своїй діяльності він не раз ініціював заходи для людей з інвалідністю. У разі перемоги на виборах планує працювати над цим на більш високому рівні. Борис вважає, що людина з інвалідністю має свій особистий потенціал. І саме ці таланти потрібні у законотворчій діяльності всіх рівнів. Тому такі зустрічі повинні проводитись систематично.  Це нагода для того, щоб громадські організації  і кожна людина особисто реалізували свій потенціал.


  На закінчення зустрічі Ірина Саранча від всієї команди «Паростка» закликала всіх учасників зустрічі 26 жовтня, як би не було важко, прийти на виборчі дільниці і зробити свій вибір.  Тому, що можливо саме наш голос може стати знаряддям оновлення України і нашого власного життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар